Dobanzile si comisioanele pe care ANPC vrea sa le scoata din contractele de credit ale BCR, scrie economica.net.
ANPC a chemat in instanta opt banci dupa data de 1 octombrie 2013, dupa ce legea 193/2000privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre consumatori si profesionisti a fost modificata. Noile prevederi spun ca o clauza dintr-un contract preformulat declarata ca fiind abuziva va fi eliminata din toate contractele profesionistului care a propus aceste contracte, la initiativa ANPC sau a unei asociatii de consumatori.
Dupa ce a publicat lista bancilor chemate de ANPC in instanta, Economicat.net va prezinta, in serial, si clauzele pe care ANPC le considera abuzive in functie de banca.
Investitorii straini vin cu bani de acasa pentru a acoperi pierderile din Romania, anunta evz.ro.
In prima luna a acestui an, investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au totalizat 244 milioane de euro, valoare in crestere cu 8% fata de cea consemnata in intervalul similar din 2013, potrivit datelor publicate azi de Banca Nationala a Romaniei.
Din aceasta suma, participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 119 milioane de euro, iar creditele intragrup 125 milioane de euro.
Transformarea „Prima Casa“ in „Noua Casa“ ii va impinge pe romani spre imprumuturile clasice. Avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de credite, informeaza adevarul.ro.
Acordarea de imprumuturi prin programul guvernamental numai pentru achizitionarea de locuinte noi, modificare pe care Guvernul intentioneaza sa o aplice in urmatoarea perioada, i-ar determina pe romani sa contracteze credite clasice, care au costuri tot mai apropiate de cele „Prima Casa“.
Programul de guvernare al Cabinetului Ponta 3 prevede transformarea „Prima Casa“ in „Noua Casa“, urmand astfel ca imprumuturile garantate in proportie de 50% de stat si acordate cu avans minim de 5% si dobanzi avantajoase sa fie destinate doar pentru achizitionarea de locuinte noi.
Cele mai mici impozite pe venit din UE, cele mai mari CAS?, se intreaba romanialibera.ro.
Ministrul Finantelor doreste o reducere si mai mare a impozitului pe venit, aflat acum la un nivel de 16%, prin introducerea cotelor regresive. Micsorarea anuntata este surprinzatoare caci priveste un impozit al carui nivel se afla deja la un minim european, in timp ce adevarata povara fiscala este CAS.
Cota unica va fi mentinuta la 16% pe tot parcursul acestui an, dar din 2015 s-ar putea pastra doar pentru companii, in timp ce pentru populatie se va reveni la cota progresiva, ca solutie de relaxare fiscala, daca spatiul bugetar o va permite, a declarat ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.
Comentarii articol (0)