Cinteza, BNR: "Electorata lui Ponta, dezavantajoasa pentru datornici", scrie evz.ro.
Seful Directiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a declarat ieri ca din simularile facute de institutia bancara pe care o reprezinta pe cateva credite rezulta ca debitorii ar urma sa plateasca mai mult in urma restructurarii creditelor.
"Am cerut directiei de stabilitate sa faca un studiu de impact care inca nu a fost finalizat. A doua problema pe care am sesizat-o ca supraveghetor a fost hazardul moral, iar cel de-al treilea lucru a fost sa cer transparenta in privinta sumelor de platit. De aceea in proiect a fost introdus alineatul prin care debitorul sa ia la cunostinta de noul grafic de rambursare. Din simularile facute de noi pe cateva credite, debitorul urma sa plateasca mai mult", a conchis seful Supravegherii din BNR.
ANAF a inceput un control la Astra Asigurari, in urma sesizarii ASF, titreaza dailybusiness.ro.
ANAF a initat un control inopinat la Astra Asigurari, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei, a suspendat conducerea si a numit KPMG ca administrator special.
Surse oficiale din ANAF au declarat agentiei Mediafax ca institutia a initiat deja procedurile de control, in urma sesizarii ASF privind suspiciuni de frauda fiscala in cadrul societatii de asigurare.
Din trei angajati, unul este la negru, ceilalti doi platesc taxele, informeaza romanialibera.ro.
Romania are cele mai mari contributii sociale din regiune platite pentru salarii. Acest fapt a dus la o explozie a muncii la negru. A aparut un cerc vicios, in care taxele sunt mari, platitorii acestora sunt putini, foamea de bani a bugetului este mare, iar optimizarea fiscala a angajatorilor, prin evitarea contractelor de munca, este larg practicata. In final peisajul este: putini angajati, taxe mari, economie necompetitiva, lipsa de resurse la buget si un Guvern care nu stie pe unde sa scoata camasa.
Romania are cea mai ridicata rata cumulata a contributiilor sociale platite de angajatori si angajati din regiune, de 55% din salariu, ceea ce poate favoriza munca la negru, cu efect negativ asupra veniturilor colectate, potrivit unui raport al Bancii Mondiale (BM).
Ministerul Agriculturii vrea sa acceseze fonduri europene de 150 de milioane de euro pentru ferme. Cei care se asociaza vor beneficia de subventii mai mari, mentioneaza adevarul.ro.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca in luna mai ar urma sa fie accesate primele fonduri europene din perioada 2014-2020 pentru proiecte de investitii in ferme, fiind vorba despre o suma de 150 de milioane de euro, scrie Mediafax.
El a sustinut, intr-o conferinta de presa sustinuta in comuna Mociu, judetul Cluj, ca sunt vizate fermele de reproductie, cele de crestere, dar si fermele de familie.
Comentarii articol (0)