Enache Jiru, propus de Victor Ponta, pentru conducerea executiva a CEC Bank, scrie dailybusiness.ro.
Premierul Victor Ponta a confirmat luni ca, in calitate de ministru interimar de Finante, il propune pentru conducerea executiva a CEC Bank pe Enache Jiru, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, dupa aprobarea procedurii conducerii duale a institutiei financiar-bancare conduse de Radu Ghetea.
Premierul Victor Ponta a precizat anterior ca, in ceea ce priveste conducerea CEC, el nu demite si nici nu numeste persoane in functie, ci doar aproba o procedura initiata de Daniel Chitoiu, ministrul demisionar al Finantelor.
Accizele scumpesc plinul de benzina cu 25 de lei in numai trei luni, titreaza capital.ro.
Modul de calcul al accizelor ar putea duce la o procedura de incalcare a tratatului de aderare din partea Comisiei Europene. In acest caz, Finantele vor fi obligate sa revina la vechea formula care avantaja consumatorii. Modificarea cursului de schimb si supraaccizarea inseamna un plin de benzina mai scump cu 25 lei.
Benzina si motorina s-au scumpit in ianuarie din cauza modificarii cursului de schimb la care se platesc accizele. Din aprilie, supraacciza de sapte eurocenti pe litru va creste pretul carburantilor si mai drastic, afectand toate bunurile de larg consum.
Facturile la caldura, tot uriase, anunta evz.ro.
Romanii continua sa achite note de plata consistente, desi autoritatile promiteau ca intretinerea nu va mai veni asa de mare.
Dupa facturile umflate din ultimele luni, administratorii blocurilor si proprietarii de apartamente din Capitala au inceput sa faca economii, in speranta ca factura pe luna ianuarie va fi mai mica. Numai ca, sumele sunt aproape aceleasi, desi unii chiar au luat decizia de a inchide caldura ziua.
Fiscul, neputincios in fata multinationalelor, mentioneaza economica.net.
ANAF arata ca nu se pricepe-sau poate nu are suficiente resurse- pentru a verifica temeinic ce se intampla in multe companii multinationale din Romania. Odata cu internationalizarea economiei mondiale, multinationalele au inceput sa recurga la practici care le ajuta sa plateasca impozite cat mai mici in tarile in care sunt rezidente fiscal.
Tranzactii fictive, derulate la preturi arbitrare cu firme afiliate infiintate in diferite jurisdictii fiscale, ajuta multinationalele sa isi umfle suficient de mult cheltuielile si sa isi micsoreze substantial veniturile declarate, incat in final sa ramana de plata statului impozite aproape simbolice in comparatie cu afacerile facute.
Comentarii articol (0)