1. Romanca Irina Anghel-Enescu, aleasa de Forumul Economic Mondial de la Davos in grupul tinerilor lideri de anvergura globala
In urma experientei acumulate si a specializarii academice dobandite la Universitatea Harvard in domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial, Irina Anghel-Enescu este recunoscuta la nivel global ca unul dintre expertii in acest domeniu, fiind frecvent invitata ca vorbitor la evenimentele organizate in toate colturile globului de diverse institutii prestigioase (cum ar fi Harvard, Stanford, London Business School, agentii ale O.N.U sau guverne ale tarilor interesate in stimularea investitiilor de tip venture capital).
"Sunt onorata sa ma alatur comunitatii selecte a celor care primesc aceasta recunoastere din partea Forumului Economic Mondial de la Davos. Intentionez sa folosesc cei sase ani, in care voi face parte din Comunitatea Young Global Leaders, pentru a colabora cu oameni exceptionali, in cadrul unor proiecte comune, care sper ca vor deschide noi perspective si vor contribui la transformarea in bine a lumii in care traim, in general, si a Romaniei, in particular", a declarat Irina Anghel – Enescu.
Irina Anghel-Enescu este presedintele Clubului Harvard Romania-Moldova, membru in board-urile mai multor organizatii non-profit si fondatoarea Asociatiei Triple Helix, care deruleaza proiecte pentru accelerarea dezvoltarii Romaniei, cu accent pe antreprenoriat, educatie si leadership.
2. Muzeul Taranului a primit distinctia GADIF pentru contributia la promovarea limbii franceze
Muzeul Taranului Roman (MTR) a primit joi distinctia GADIF - Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone pentru promovarea francofoniei in Romania, in semn de recunoastere a contributiei institutiei la promovarea plurilingvismului.
MTR devine astfel a doua institutie din Romania ce primeste acest premiu, dupa Muzeul National de Arta.
Directorul MTR a spus ca aceasta diploma va creste, probabil, prestigiul muzeului. Potrivit acestuia, estimativ, 10% din publicul care viziteaza expozitia permanenta este format din cetateni straini.
3. Simona Halep va fi de luni numarul 5 mondial
Simona Halep va urca de pe locul 7 pe 5 in clasamentul WTA care va fi dat publicitatii luni, in urma rezultatelor inregistrate la turneul de la Indian Wells, unde a ajuns in semifinale, iar aceasta nu va fi doar cea mai buna clasare a sa, ci si cel mai bun loc ocupat de o jucatoare romana de tenis in ierarhia profesionista.
"Inseamna mult pentru mine. Sunt cea mai buna romanca din istoria clasamentului WTA, dar telul meu este sa castig un turneu de Mare Slem si poate atunci voi fi cea mai buna, pentru ca Virginia a castigat turneul de la Roland Garros", a spus Halep, cand a aflat vestea.
4. Radu Beligan va primi premiul Gopo pentru intreaga cariera
Radu Beligan, maestru al teatrului si filmului romanesc, va primi premiul pentru intreaga cariera la editia din acest an a galei Gopo, care va avea loc pe 24 martie, informeaza organizatorii.
Nascut pe 14 decembrie 1918, in Galbeni - numele actorului fiind anagrama numelui satului -, din judetul Bacau, Radu Beligan este unul dintre cei mai mari actori de film, teatru si televiziune din Romania, cu o cariera care se intinde pe parcursul a peste 70 de ani.
Radu Beligan a debutat in cinema la varsta de 25 de ani, cu rolul Rica Venturiano din "O scrisoare pierduta", de Jean Georgescu, reluat, sase ani mai tarziu, pe scena salii Comedia a Teatrului National.
5. CANNES 2014: Proiectul cinematografic "Dogs", de Bogdan Mirica, la L'Atelier de la Cinéfondation
Bogdan Mirica se numara printre cei 15 regizori invitati sa participe la cea de-a zecea editie a L'Atelier de la Cinéfondation, un eveniment organizat intre 16 si 22 mai, la Festivalul de Film de la Cannes.
Impreuna cu producatorii lor, regizorii vor avea oportunitatea de a intalni potentiali parteneri in incercarea de a-si termina proiectele si de a incepe filmarile.
L'Atelier de la Cinéfondation a fost creat in 2005, iar, din cele 141 de proiecte participante, 85 au fost lansate in cinematografe si 44 sunt in preproductie.
Bogdan Mirica a absolvit studiile Facultatii de Jurnalism si Comunicare din Universitatea Bucuresti. Mirica a lucrat ca redactor, copywriter si scriitor, pana in 2005, cand, la numai 27 de ani, a devenit director de creatie.
Exista intotdeauna speranta. Chiar si intr-o tara in care realitatea e impovaratoare, iar oamenii gasesc mai usor motive pentru a se cufunda in ofuri coplesitoare. Nu e simplu sa fii optimist in Romania, insa, nici imposibil nu este. Trebuie doar sa te incapatanezi suficient de tare ca sa descoperi experientele pozitive, lucrurile bune, realitatile fericite. In weekend noi va prezentam cel putin o stire pozitiva din Romania. Ca sa intelegem ca realitatea are mereu si o valenta de care merita sa ne bucuram. Alte motive de bucurie mai gasiti aici.
Comentarii articol (2)