In acest context, nevoia de flexibilitate a profesionistilor performanti poate sa devina unul dintre aspectele foarte cautate in locurile de munca ale viitorului. Din punctul de vedere al organizatiilor, daca se pot lauda cu o cultura a flexibilitatii, au sanse mari sa se pozitioneze mult mai bine in razboiul talentelor.
Articolul de pe Blogging4Jobs care ne-a inspirat astazi discuta metodele prin care putem crea o astfel de cultura organizationala bazata pe flexibilitate, dar inainte de a va recomanda citirea lui, iata care sunt cateva dintre ideile noastre pe acest subiect.
1. Timpul de munca este relativ. Este foarte putin relevant care este ora de incepere a programului si cand se termina acesta. Accentul trebuie pus pe rezultate si doar pe ele, nu pe pontarea unui anumit numar de ore sau pe prezenta angajatului intr-un anumit loc fix.
2. Sedintele sunt consumatoare (adesea inutile) de timp. Mediul virtual ofera acum mult mai multe posibilitati de colaborare si comunicare online (incercati GoToMeeting) care fac redundante intalnirile fata in fata.
3. Munca peste program nu are de ce sa fie o regula. Mai auzim si acum in discutiile de consiliere in cariera povesti terifiante despre companii in care daca incerci sa pleci acasa la ora 18.00 esti "scos in afara" grupului care aduce valoare.
Ca organizatie, moneda pe care trebuie mizat este cea a echilibrului intre viata personala si cea profesionala. Pe termen lung, castigurile nu vor intarzia sa apara.
Descoperiti si alte modalitati prin care puteti dezvolta o cultura organizationala bazata pe flexibilitate citind articolul Build a Culture of Workplace Flexibility.
Articol publicat initial pe www.portalhr.ro. Puteti citi AICI articolul original.
Comentarii articol (0)