ACCES GRATUIT
CE considera ca în România IMM-urile nu beneficiaza de consultanta eficienta
Lipsa firmelor de consultanta care sa acorde servicii profesionale IMM-urilor pentru procesul de aderare este un handicap pentru mediul de afaceri, ceea ce se poate traduce prin disparitia multora la momentul aderarii, a precizat luni Anca Daniela Boagiu, Ministrul integrarii europene, la lansarea unui nou program PHARE destinat acestui sector.
Articolul continuă mai jos
Proiectul "Servicii de sprijin pentru Dezvoltarea Afacerilor", finantat de Uniunea Europeana cu 3,8 milioane de euro, are ca scop final înfiintarea Retelei Organizatiilor de Consultanta în Afaceri - ROCA, formata initial din 24 de furnizori de servicii de consultanta, instruirea personalului din Agentiile de Dezvoltare Regionala si a autoritatilor locale din cele opt regiuni de dezvoltare regionale. La rândul lor, acestea vor instrui, prin acest program, minimum 800 de IMM-uri. Programul se va încheia în noiembrie 2006 si vizeaza organizarea a sapte seminarii regionale la Braila, Piatra Neamt, Calarasi, Timisoara, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Craiova. Vor fi pregatite o serie de manuale vizând antreprenoriatul în UE si suporturi de curs ce vor fi înmânate întreprinzatorilor pe parcursul celor 16 seminarii ce vor avea loc pe parcursul programului.
În prezent, la Oficiul National al Registrului Comertului sunt înregistrate peste 3.600 de firme cu activitate de consultanta contabila si financiara. "Programul vizeaza selectia a 24 de companii, pe criteriile de eficienta echivalente celor din UE, deoarece, din punct de vedere al rezultatelor, e ca si cum pentru IMM-uri nu ar fi înregistrate astfel de companii la Oficiul National pentru Registrul Comertului. Companiile mari, care îsi pot permite sa plateasca de la 250 euro ora de consultanta gasesc profesionisti. Dar noi dorim sa oferim aceleasi conditii de dezvoltare, la sume modice, IMM-urilor care sunt si în UE motorul economiei, principalii ofertanti de locuri de munca", a declarat pentru Rompres Gabriela Vasile, vicepresedintele Agentiei Nationale pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. Cu acest prilej, Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene în România, a precizat ca pentru a atinge un grad de competitivitate asemanator celui din UE, întreprinzatorii români mai au multe de învatat, dar si statul trebuie sa îi sprijine, în special prin eliminarea coruptiei, începând cu cea din institutiile publice.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)