Economica.net: 2013, an agricol de exceptie cu productii record. Preturile au crescut
Statistica romaneasca confirma rezultatele excelente ale productiei agricole de anul trecut. Suntem pe primul loc dintre statele UE la productia de floarea soarelui si pe locul doi la productia de porumb, iar cantitatile de fructe si legume au crescut cu pana la 60%. Cu toate acestea, preturile medii au scazut in marea lor majoritate nesemnificativ sau chiar au crescut fata de 2012.
Cele mai ieftine credite pentru IMM. Pana unde au coborat bancherii dobanzile, scrie dailybusiness.ro.
Tinta atacurilor din mediul de business in ultimii ani, bancile din Romania au declansat de la inceputul lui 2014 o ampla campanie de promovare a creditelor in lei pentru IMM-uri. Reducerea dobanzii de referinta de catre BNR precum si sprijinul statului sau al altor parteneri internationali au facut ca institutiile financiare sa inunde piata cu oferte din ce in ce mai avantajoase pentru firme.
Propunere: Fara bon fiscal, clientii nu vor mai achita nota in restaurante si baruri, titreaza capital.ro.
Clientii restaurantelor si barurilor care nu emit bon fiscal vor pleca fara sa plateasca, propun patronatele din turism, alaturi de TVA de 9% la alimentatia publica, trecerea bacsisului pe nota si scutirea de jumatate din taxele si impozitele pe cladire pentru hotelurile cu activitate sezoniera.
ANAT si FPTR au propus recent o lista cu 25 de puncte Departamentului pentru IMM si Turism si Autoritatii Nationale pentru Turism, masurile avand ca scop redresarea turismului romanesc.
Fiscul da vina pe insolvente pentru colectarea slaba la buget. Se pregateste terenul pentru un nou Cod al Insolventei, mai dur cu datornicii, anunta adevarul.ro.
Incasarile statului din taxe si impozite au crescut cu 5% in primele doua luni din acest an, fata de nivelul din 2013, insa se situeaza sub estimarile Guvernului, iar Gelu Diaconu – presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) – da vina pe numarul mare de insolvente si folosirea frauduloasa a acestei proceduri pentru a evita plata taxelor catre stat.
Legea terenurilor agricole risca sa blocheze primariile, informeaza evz.ro.
Autoritatile locale nu au bani ca sa puna in aplicare prevederile legii privind vanzarea terenurilor, astfel ca vor taia din fondurile pentru investitii.
Romania, ca stat membru al Uniunii Europene, a trebuit sa liberalizeze piata funciara de la 1 ianuarie 2014. Dupa un indelungat periplu pe la institutiile statului, legea in baza careia vor putea fi vandute terenurile agricole a intrat in vigoare pe 11 aprilie, iar saptamana aceasta urmeaza sa fie aprobate normele metodologice de aplicare.
Comentarii articol (0)