Tarifele RCA au crescut cu 7%, in primul trimestru. Urmeaza alte scumpiri, titreaza economica.net.
Subscrierile la asigurarile auto obligatorii RCA au crescut la 701 milioane lei in primul trimestru din 2014, iar tarifele medii la RCA au crescut cu 7%, a declarat Albin Biro, membru al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Asiguratorii vin cu alte vesti proaste: Vin alte scumpiri. Procentele avansate, ca medie, sunt relativ mici insa impactul real asupra buzunarului celor mai multi soferi va fi unul substantial.
Potrivit datelor ASF, in primul trimestru din 2013, subscrierile la asigurarile RCA au totalizat 676,5 milioane lei. Oficialul ASF a apreciat drept pozitiva aceasta majorare a tarifelor, in conditiile in care in anii 2007-2008 a fost o scadere de 50% a tarifelor RCA (in contextul razboiului de preturi intre companiile de asigurari - n.r.).
Cat de protejati suntem, prin asigurare, in caz de cutremur?, se intreaba capital.ro.
Cat de bine ne protejeaza sistemul actual de asigurari in situatia nedorita a unui cutremur sau a unei inundatii de mari dimensiuni? Legea ne obliga sa incheiem o polita, dar nu va aduce automat banii necesari despagubirilor in caz de calamitate.
Din iulie anul trecut, romanii sunt obligati sa incheie, cu Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), contracte de asigurare pentru riscurile de inundatie, alunecare de teren, cutremur. Datele statistice arata insa ca aceasta obligatie nu prea e luata in seama.
Romania depaseste Ungaria. Suntem pe locul trei in preferintele investitorilor, anunta evz.ro.
Romania a depasit Ungaria in clasamentul celor mai atractive tari pentru investitii straine in Europa Centrala si de Est (CEE) in 2014, situandu-se pe locul al treilea in regiune, dupa Polonia si Cehia, conform raportului European Attractiveness Survey.
Cu toate acestea, primele doua clasate se afla pe o tendinta descrescatoare in 2014 fata de 2013, in timp ce atractivitatea Romaniei a crescut cu 2 puncte procentuale. Daca se pastreaza aceasta tendinta, Romania ar putea depasi Cehia in anul 2015, devenind a doua tara ca atractivitate pentru investitorii straini in CEE.
Adevarul.ro.: Cat muncesc europenii pentru a-si plati factura la curent
Pentru a-si putea achita factura la energie electrica, romanii lucreaza aproape 10 ore si jumatate in fiecare luna, cel mai mult dintre toti cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene.
Desi Romania are cea mai ieftina energie electrica din Uniunea Europeana (UE), dupa Bulgaria, factura la curent cantareste semnificativ in bugetul lunar al familiei.
Veniturile din taxa pe stalp, subestimate de patru ori, mentioneaza romanialibera.ro.
Pentru multe companii, taxa pe stalp reprezinta o povara mare, dar aceasta va aduce in 2014 la bugetul de stat aproximativ 80% din suma necesara micsorarii CAS cu 5 procente.
O zi dupa termenul pana la care firmele au trebuit sa depuna declaratiile de plata pentru taxa pe constructii speciale, respectiv 26 mai, Ministerul Finantelor se declara surprins de diferenta mare dintre estimarile cuprinse in bugetul de stat si sumele ce pot intra la buget, rezultate din declaratiile depuse.
Comentarii articol (0)