avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am distrus, în accident, un stâlp de curent iar ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am distrus, în accident, un stâlp de curent iar asigurătorul a despăgubit compania doar cu valoarea fără TVA. Acum sunt dat în judecată pentru diferență, vă rog să mă ajutați cu un sfat

Buna ziua. Am avut un accident anul trecut in care eu personal am distrus cu masina un stalp de distribuitie energie electrica. Dupa accident la sectia de politie mi sa facut o copie xerox de la asigurare si domnul politist mia confirmat ca asiguratorul o sa plateasca cheltuilelile. Acum dupa un an am primit chemare la tribunal deoarece compania de distribuitie electrica ma dat in judecata ca sa platesc TVA-ul facturii de la inlocuirea stalpului pentru ca asiguratorul nu a vrut sa plateasca acel TVA, doar valoarea stalpului. Nu am mai auzit asa ceva in Romania. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 09:07, 9 Mai 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chemati in garantie asiguratorul RCA. Toate pagubele si cheltuielile provocate catre terti sunt suportate de polita RCA.
Dupa cate stiu eu, o societate comerciala deduce TVA-ul. Ea cumpara stalpul cu TVA deductibil...Deci nu vad de ce sa-l plateasca asiguratorul. problema este la contabila firmei al carui stalp a fost distrus care ori nu a informat pe cei care se ocupa juridic de paguba, ori nu stie - ceea ce ar fi mai rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie anamariacelik anamariacelik intr-un accident de circulatie ( un caine a aparut in fata masinii ,soferul tanar-si ca varsta si putin de cand a dobandit permisul,cca 1 an),soferul de emotii ... (vezi toată discuția)
Dauna rca andreea-ada andreea-ada Am provocat un accident auto a carui \'victima\' a fost un stalp va rog sa imi spuneti cine trebuie sa plateasca reparatia stalpului eu sau asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Distrugere stalp de electricitate ancutica ancutica Buna seara. Am avut un accident de circulatie.Ploua afara si din cauza acesta am derapat si am intrat cu masina intr-un stalp de electricitate,care ulterior ... (vezi toată discuția)