Firmele de asigurare fug de polita obligatorie care iti poate salva vacanta, titreaza economica.net.
Asigurarea turistilor in cazul insolvabilitatii agentiilor de turism, obligatorie prin lege, poate face diferenta intre o vacanta linistita si o cheltuiala inutila. Problema este insa ca falimentele inregistrate in ultimii ani pe piata turismului, soldate cu o crestere a daunelor achitate de asiguratori, i-au determinat pe acestia din urma sa priveasca mai circumspect agentiile de turism care le calca pragul.
Toate agentiile de turism care activeaza in Romania sunt obligate sa incheie o polita de asigurare care sa acopere riscul intrarii in insoventa sau in faliment. Polita, care functioneaza ca un fel de "RCA pentru turisti" garanteaza acestora din urma ca vor fi despagubiti in situatia in care agentia de turism cu care lucreaza ajunge sa nu isi mai poata indeplini obligatiile. Asigurarea isi produce efectele doar daca societatea emitenta este sesizata de turistii pagubiti.
Factura la electricitate, pe intelesul tuturor, scrie capital.ro.
Daca pana acum factura lunara la energie electrica ti se parea o necunoscuta, doua rapoarte lansate recent scot la lumina adevarul despre tarifele pe care le achiti pentru energia consumata.
Energia produsa din surse regenerabile a fost mult hulita pe motiv ca din cauza ei cresc facturile la electricitate ale romanilor. Iata ca nu certificatele verzi, bonusurile acordate producatorilor de energie verde, sunt cele care umfla facturile ci tarifele de distributie, care ajung la companiile private sau de stat.
Platile de impozite si taxe cu cardul au depasit pragul de 10 milioane de lei in primele doua luni, anunta adevarul.ro.
Valoarea taxelor si impozitelor locale platite direct cu cardul pe internet a crescut in primele doua luni din acest an cu 52% comparativ cu perioada similara din 2014, la peste 10 milioane de lei, ceea ce reprezinta peste 40% din sumele achitate online in intreg anul 2014.
In perioada analizata, contribuabilii au realizat aproape 40.000 de plati online de taxe si impozite catre autoritatile locale, in crestere cu 49% fata de primele doua luni ale anului 2014.
Cum sunt inmultiti banii de pensie ai romanilor, se intreaba romanialibera.ro.
Investitiile in actiuni listate de Bursa de Valori Bucuresti au fost preferatele fondurilor private de pensii in 2014. Depozitele bancare nu mai sunt deloc atractive pentru specialistii din piata, in timp ce titlurile emise de state raman principala forma de plasament.
Sumele investite de cele sapte fonduri de pensii private obligatorii ramase in Romania au crescut considerabil in 2014. O singura forma investitionala, depozitele bancare, a inregistrat un regres, in timp ce “vedetele” anului au fost actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti, care au atras 3,66 miliarde de lei de la administratorii de fonduri, cu peste 170% mai mult decat in 2013.
Comentarii articol (0)