Prima Casa - Boom de cereri: 140 de solicitari pe zi, scrie economica.net.
Bilantul la zi al Programului Prima Casa arata ca, in aceasta primavara, cel mai popular program guvernamental gestionat de FNGCIMM cunoaste o dezvoltare accelerata, ritmul de depunere al solicitarilor de garantare crescand in ultima luna la circa 140 solicitari/zi.
De la inceputul anului 2014, numarul de garantii acordate a fost de aproximativ 9.000, iar finantarile accesate au fost in valoare de circa 310 milioane euro, cu o valoare medie a finantarii accesate de cca 35.600 euro. In topul pe judete in functie de numarul de solicitari primite se gasesc: Municipiul Bucuresti cu 28% din total, judetul Ilfov cu 7,9%, judetul Cluj cu 7,1%, judetul Timis cu 5,9% si, apoi, judetele Constanta, Brasov, Sibiu si Iasi cu procente mai mici.
CITR: In 12 luni Romania va fi inundata de cash pentru ca arata foarte bine, titreaza dailybusiness.ro.
Romania este o destinatie favorita a fondurilor de investitii in conditiile in care economia creste, forta de munca e bine pregatita si ieftina, bancile vand active la preturi reduse, iar statul listeaza companii.
In plus, autoritatile planuiesc listari sau privatizari importante, iar companiile mari prezente local se extind si alti jucatori internationali de talie mare cauta sa intre in Romania.
Cum vor asiguratorii sa-i depisteze pe soferii fraudatori, se intreaba capital.ro.
Companiile de asigurare intentioneaza sa construiasca o baza de date comuna, cu istoricul tuturor masinilor pentru care a fost platita despagubire la asigurarea Casco, a anuntat Madalin Rosu, reprezentant al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR).
Aceasta baza de date ar ajuta la depistarea conducatorilor auto care isi accidenteaza masina intentionat sau comit alte fraude, pentru a primi despagubire.
Incasarile slabe pun in pericol reducerea CAS, anunta romanialibera.ro.
Veniturile bugetare au crescut in primele 4 luni intr-un ritm mai lent decat cel prognozat, iar autoritatile vor trebui sa demonstreze FMI ca taxa pe stalp si accizele majorate vor compensa acest fapt si cheltuielile umflate de campania electorala vor deveni istorie.
Vestea proasta pentru buget, beneficiarii planurilor de reducere a fiscalitatii muncii si asteptarile legate de ultimele luni ale anului electoral 2014: Guvernul a reusit sa obtina o crestere a veniturilor de numai 4% in primele 4 luni ale anului, fata de o pondere de 8% luata in calcul la creionarea bugetului pentru acest an.
Comentarii articol (0)