Guvernul se intalneste cu FMI, BM si CE, scrie economica.net.
Reprezentantii Guvernului vor avea joi o intalnire finala, de concluzii, cu delegatia FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene prezenta in Romania, obiectivul principal ramanand acela al relaxarii fiscale in privinta impozitarii muncii, dupa cum a anuntat premierul Victor Ponta.
"Ne apropiem de finalul discutiilor cu partenerii nostri internationali, Comisia Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala. Joi vom avea o intalnire finala, in care tragem niste concluzii. Important este ca obiectivul principal, o relaxare fiscala in ceea ce priveste impozitarea muncii, sa fie atins intr-o perioada de timp rezonabila', a afirmat miercuri prim-ministrul.
Fermierii si marii comercianti se razboiesc pe pretul graului, titreaza evz.ro.
Conflictul dintre traderii de cereale si producatori risca sa ii duca pe acestia din urma in situatia de anul trecut, cand preturile s-au prabusit cu 40% intr-o singura zi.
Cu numai cateva saptamani inainte de startul campaniei de recoltare, fermierii se tem sa mai vorbeasca despre cat grau vor aduna in hambare, de teama ca marii comercianti sa nu foloseasca din nou acest pretext pentru a diminua preturile.
Exporturile de energie electrica vor fi scutite, de la 1 iulie, de plata taxei de cogenerare. Producatorii termo ar putea beneficia de masura, scrie adevarul.ro.
Exporturile de energie electrica din Romania vor fi scutite, incepand cu 1 iulie, de plata taxei de cogenerare, a anuntat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.
Scutirea de la plata taxei a fost decisa prin hotarare aprobata, miercuri, de Guvern. „Masura va stimula cu siguranta exporturile de energie electrica, exporturile absolut necesare in conditiile in care Romania detine o putere instalata de aproximativ 20.000 MW si un consum de aproape 8.500 MW“, a afirmat ministrul.
Banca Mondiala a imbunatatit prognozele economice pentru Romania, mentioneaza dailybusiness.ro.
Banca Mondiala (BM) a imbunatatit prognozele de crestere economica pentru Romania de la 2,5% cat estima in ianuarie pentru acest an la 2,8% si de la 2,7% la 3,2% pentru anul urmator, potrivit prognozei economice globale a institutiei financiare.
In 2016, PIB al Romaniei va creste cu 2,9%, se arata in raport. "In Ungaria si Romania sunt semne clare ca cererea externa mai puternica conduce la imbunatatiri pe piata muncii si recuperare a cererii de consum. In general, la nivelul regiunii, inflatia redusa va permite bancilor centrale sa mentina politici monetare de sprijinire a recuperarii economiei si consumului", se arata in raport.
Comentarii articol (0)