Guvernul ia de la toti consumatorii de curent 750 milioane de euro, prin factura, ca sa sprijine industria, scrie economica.net.
Ajutorul de stat pe care Guvernul il acorda marilor consumatori industriali de energie electrica este, in fapt, un ajutor dat de catre populatie si micii consumatori industriali, care vor plati cu circa 1% mai mult in factura la curent. 75 de milioane de euro pe an timp de 10 ani, atat vor plati consumatorii romani pentru a ajuta marea industrie.
Membrii Asociatiei Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC) saluta decizia Guvernului Romaniei de implementare a masurilor de reducere a impactului schemei de sprijin pentru energia regenerabila si sustine cu tarie ca aceasta masura nu trebuie sa afecteze restul consumatorilor din Romania, se arata intr-un comunicat al marilor consumatori.
Efectul pozitiv al scutirii de impozit pe profitul reinvestit, contrabalansat de taxa pe stalp, titreaza capital.ro.
Un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri este introducerea scutirii reale de impozit pentru profitul reinvestit. insa, impozitul pe constructiile speciale risca sa diminueze din efectele benefice ale acestei masuri.
Incepand cu 1 iulie 2014 contribuabilii care efectueaza investitii in echipamente tehnologice pot beneficia de scutirea profitului reinvestit in aceste mijloace fixe.
FMI: Discutiile cu autoritatile romane vor continua de la Washington. Exista unele chestiuni nerezolvate, anunta adevarul.ro.
Discutiile cu autoritatile romane vor continua de la sediul FMI din Washington, a anuntat joi institutia internationala, notand ca au ramas unele chestiuni nerezolvate si fara sa precizeze cand o misiune a Fondului ar putea reveni la Bucuresti.
"Economia a continuat sa-si revina si este asteptata acum sa creasca cu 2,8% in acest an. Dezechilibrele fiscale au fost reduse si deficitul de cont curent a ramas scazut. In perspectiva, echipele (FMI si Comisiei Europene, n.r.) au avut discutii constructive cu autoritatile romane despre cum sa asigure continuarea progreselor si au ajuns la acord asupra unor politici importante in aceasta privinta. Totusi, unele chestiuni raman nerezolvate. Discutiile cu autoritatile romane vor continua de la sedii", se arata intr-un comunicat al Fondului.
Proiecte sunt si bani vor fi. Va creste si absorbtia?, se intreaba romanialibera.ro.
Romania are pregatite proiecte ce pot absorbi fondurile alocate de la bugetul UE pe 2015. Acestea trebuie doar sa treaca de birocratia de la Bucuresti. In plus, pentru a nu pierde bani, proiectele ar trebui finantate inainte ca Bruxelles-ul sa ne aprobe Programele Operationale, urmand ca decontarea sa se faca ulterior. Acest lucru inseamna insa asumarea unor responsabilitati de catre reprezentantii Guvernului si vointa politica.
Comentarii articol (0)