CAPITOLUL I
Pensiile de serviciu prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata
Art. 1. - Pensia de serviciu se acorda la cerere, cu respectarea prevederilor Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, denumita în continuare lege.
Art. 2. - (1) Beneficiarii pensiei de serviciu prevazute de lege sunt judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti ai Înaltei Curti de Casatie si Justitie si ai Curtii Constitutionale si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor în temeiul art. 87 alin. (1) din lege.
(2) Personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, potrivit art. 87 alin. (1) din lege si art. 73 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, este, pe durata îndeplinirii functiei, personalul de specialitate juridica din Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National de Criminologie si din Institutul National al Magistraturii, precum si secretarul general al Curtii Constitutionale.
Art. 3. - (1) Constituie vechime în magistratura perioada în care judecatorul, procurorul, personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor sau magistratul-asistent:
a) a îndeplinit functiile de judecator, procuror, personal de specialitate juridica în fostele arbitraje de stat, magistrat-asistent, auditor de justitie, judecator financiar, judecator financiar inspector, procuror financiar si consilier în sectia jurisdictionala a Curtii de Conturi, grefier cu studii superioare juridice sau personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor;
b) a fost avocat, notar, asistent judiciar, jurisconsult, consilier juridic sau a îndeplinit functii de specialitate juridica în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ.
(2) În conformitate cu dispozitiile art. 104 alin. (1) din lege, pentru judecatori, procurori, magistrati-asistenti si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, care la data intrarii în vigoare a legii erau în functie, se iau în considerare vechimea în magistratura stabilita potrivit art. 44 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, realizata pâna la data abrogarii acesteia, precum si vechimea în magistratura stabilita conform art. 86 din lege, realizata dupa intrarea în vigoare a acestei legi.
(3) La calculul vechimii în magistratura sau, dupa caz, a vechimii în functia de judecator sau de procuror, în vederea stabilirii pensiei în conditiile prezentului regulament, se vor lua în considerare perioadele în care persoana s-a aflat în oricare dintre urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate si concediu paternal;
b) concediu de crestere a copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pâna la împlinirea vârstei de 3 ani;
c) concediu medical pentru incapacitate temporara de munca;
d) concediu de studii pentru pregatirea examenului de capacitate;
e) concediu de studii platit pentru formare profesionala;
f) detasare si delegare.
Art. 4. - Beneficiaza de pensie de serviciu persoanele care:
a) la data solicitarii pensiei de serviciu au calitatea de judecator, procuror, magistrat-asistent, personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor si o vechime de cel putin 25 de ani în magistratura, potrivit art. 82 alin. (1) din lege;
b) la data solicitarii pensiei de serviciu au calitatea de judecator sau de procuror si cel putin 25 de ani vechime numai în functiile de judecator, procuror sau avocat, în conditiile art. 82 alin. (2) din lege; la deschiderea dreptului la aceasta categorie de pensie se poate valorifica perioada de cel mult 10 ani în profesia de avocat;
c) la data solicitarii pensiei de serviciu au calitatea de judecator, procuror, magistrat-asistent sau de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor si o vechime între 20 si 25 de ani în magistratura, potrivit art. 82 alin. (4) din lege;
d) la data solicitarii pensiei de serviciu nu au calitatea de judecator, procuror, magistrat-asistent sau personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, dar care îndeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au o vechime de cel putin 25 de ani realizata numai în functia de judecator sau de procuror, iar eliberarea din functie a fost din motive neimputabile acestora, potrivit art. 82 alin. (5) si (6) din lege.
Art. 5. - La calculul pensiei de serviciu, vechimea în magistratura ori, dupa caz, vechimea numai în functia de judecator sau de procuror mai mica de un an, realizata peste limita prevazuta de lege, nu se ia în considerare.
Art. 6. - (1) Pentru acordarea pensiei prevazute la art. 4 lit. a), c) si d), în conditiile art. 82 alin. (1), (4) si (5) din lege, este necesara împlinirea vârstei de pensionare pentru limita de vârsta prevazute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Pensia de serviciu prevazuta la art. 4 lit. b) se acorda la cerere, în conditiile art. 82 alin. (2) din lege, înainte de împlinirea vârstei de pensionare pentru limita de vârsta prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 7. - (1) Cuantumul pensiei de serviciu prevazute la art. 82 alin. (1) si (2) este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionarii, iar pentru pensia de serviciu prevazuta la art. 82 alin. (5), cuantumul este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate ale unui judecator sau procuror în functie, în conditii identice de vechime si nivel al instantei sau parchetului.
(2) În stabilirea mediei veniturilor brute realizate prevazute la alin. (1) se vor lua în considerare numai acele 12 luni anterioare pensionarii, în care persoana s-a aflat efectiv în activitate. În cazul în care persoana s-a aflat efectiv în activitate o fractiune de luna, se va include în calculul pensiei numai aceasta fractiune de luna, prelungindu-se corespunzator termenul pâna la împlinirea celor 12 luni.
(3) În veniturile brute realizate se includ, pe lânga indemnizatia de încadrare bruta lunara, sporurile cu caracter permanent sau nepermanent. În veniturile brute nu se includ sumele primite cu titlu de prime, premii, decontari, restituiri de drepturi aferente altei perioade si nici indemnizatia egala cu cele 7 indemnizatii de încadrare brute lunare prevazuta la art. 81 alin. (1) din lege ori alte drepturi fara caracter salarial.
(4) Cuantumul pensiei de serviciu, stabilita în conditiile art. 82 alin. (4) din lege, se diminueaza cu 1% pentru fiecare an în minus fata de vechimea în magistratura de 25 de ani.
(5) La calculul pensiei de serviciu, majorarea de 1% prevazuta la art. 82 alin. (3) din lege se aplica la media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data de pensionare a unui judecator sau procuror, în conditii identice de vechime si nivel al instantei sau parchetului, si se aplica doar pentru fiecare an realizat în functia de judecator sau de procuror în plus peste vechimea de 25 de ani în aceste functii, potrivit exemplului din anexa nr. 8 la prezentele norme metodologice.
Art. 8. - Diferenta dintre cuantumul pensiei de serviciu si cuantumul pensiei din sistemul public, precum si pensia prevazuta la art. 82 alin. (2) din lege se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Art. 9. - Pensia de urmas se calculeaza potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, din pensia de serviciu aflata în plata sau din pensia de serviciu la care ar fi avut dreptul, potrivit art. 82 din lege, sustinatorul decedat, stabilita pe baza mediei veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni înainte de data pensionarii de urmas, de un procuror sau judecator în activitate, în conditii identice de vechime si nivel al instantei sau parchetului.
#PAGEBREAK#
Art. 10. - (1) Cuantumul pensiei de urmas din pensia de serviciu se stabileste prin aplicarea procentelor prevazute la art. 71 alin. (2) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, în functie de numarul urmasilor îndreptatiti, asupra cuantumului pensiei de serviciu.
(2) Partea din pensia de urmas calculata din pensia de serviciu, care depaseste nivelul pensiei de urmas calculate din pensia pentru limita de vârsta cuvenita titularului din sistemul public, se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
(3) În cazul în care sustinatorul decedat îndeplineste conditiile de acordare a pensiei de serviciu potrivit art. 82 alin. (2) din lege, pensia de urmas calculata din pensia de serviciu se suporta integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Art. 11. - Pensiile de urmas calculate din pensia de serviciu a personalului prevazut la art. 2 se actualizeaza la începutul fiecarui an în raport de media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de judecatorii si procurorii în activitate.
Art. 12. - Drepturile de pensie de urmas stabilite ca urmare a optiunii de la pensia proprie din sistemul public la pensia de urmas stabilita din pensia de serviciu se cuvin si se acorda începând cu luna urmatoare depunerii cererii.
Art. 13. - (1) În vederea stabilirii pensiei de serviciu, dosarul de pensie trebuie sa cuprinda:
a) actele necesare stabilirii pensiei, conform prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, prevazute în normele de aplicare a acestei legi, aprobate prin Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 340/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) adeverinta-tip pentru pensia de serviciu, conform anexei nr. 1 sau, dupa caz, anexei nr. 2 la prezentele norme metodologice, întocmita de ultima unitate angajatoare, care va cuprinde vechimea în magistratura, vechimea numai în functiile de judecator si de procuror, media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionarii si venitul brut realizat la data pensionarii.
(2) Persoanele prevazute la art. 82 alin. (5) din lege vor prezenta o adeverinta din care sa reiasa ca au fost eliberate din functie din motive neimputabile lor, iar adeverinta-tip pentru pensia de serviciu va fi completata conform anexei nr. 3 la prezentele norme metodologice. Aceasta adeverinta va fi întocmita de unitatea de unde persoana în cauza a fost eliberata din functie si va cuprinde vechimea în magistratura, vechimea în functia de judecator sau de procuror, media veniturilor brute ale unui judecator sau procuror, realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionarii, în conditii identice de vechime si nivel al instantei sau parchetului si venitul brut realizat la data pensionarii de un judecator sau un procuror, în conditii identice de vechime si nivel al instantei sau parchetului.
Art. 14. - Stabilirea, actualizarea si plata tuturor pensiilor de serviciu prevazute la art. 82, 84 si la art. 85 alin. (2) si (3) din lege se efectueaza de catre casele teritoriale de pensii.
Art. 15. - Cererea de înscriere la pensie, însotita de documentatia de pensionare si de adeverinta-tip, va fi depusa la casa teritoriala de pensii în a carei raza îsi are domiciliul persoana îndreptatita, care va calcula atât pensia din sistemul public stabilita conform Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, cât si pensia de serviciu stabilita potrivit prevederilor legii. Pensia care se achita titularului este pensia cea mai avantajoasa.
Art. 16. - (1) Drepturile de pensie de serviciu se acorda si se platesc în conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa cum urmeaza:
a) de la data îndeplinirii conditiilor de pensionare sau de la data solicitarii, daca cererea a fost depusa în termen de 30 de zile, respectiv de 90 de zile în perioada esalonarii vârstelor standard de pensionare si a stagiilor de cotizare, de la aceasta data;
b) de la data depunerii cererii, daca cererea a fost depusa cu depasirea termenului de 30 de zile, respectiv de 90 de zile de la data îndeplinirii conditiilor de pensionare.
(2) Drepturile de pensie de serviciu stabilite potrivit art. 82 alin. (2) din lege se acorda si se platesc dupa cum urmeaza:
a) de la data intrarii în vigoare a Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente sau de la data solicitarii, daca cererea a fost depusa în termen de 90 de zile de la aceasta data;
b) de la data depunerii cererii, daca cererea a fost depusa cu depasirea termenului prevazut la lit. a).
(3) Pentru judecatorii, procurorii, personalul asimilat acestora si magistratii-asistenti care, la data intrarii în vigoare a Legii nr. 247/2005, beneficiau de pensia de serviciu anticipata potrivit art. 84 din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, ramân aplicabile dispozitiile în vigoare la data deschiderii dreptului. La împlinirea vârstei standard de pensionare, conform prevederilor art. 50 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, pensia de serviciu se recalculeaza prin eliminarea diminuarii.
Art. 17. - (1) Casa teritoriala de pensii emite o singura decizie de pensie în care vor fi înscrise distinct cuantumurile celor doua categorii de pensii, pensia din sistemul public, respectiv pensia de serviciu, precum si diferenta dintre cele doua pensii care urmeaza a fi suportata de la bugetul de stat. Aceasta diferenta urmeaza a fi evidentiata distinct si în fisa pentru evidenta drepturilor banesti ale pensionarului.
(2) În cazul pensiilor de serviciu stabilite în baza art. 82 alin. (2) din lege, în decizia de pensie emisa de casa teritoriala de pensii va fi înscris doar cuantumul acesteia ce urmeaza a fi suportat integral de la bugetul de stat.
Art. 18. - (1) În aplicarea prevederilor art. 85 alin. (2) si (3) din lege privind actualizarea anuala a pensiei de serviciu, se stabileste urmatoarea procedura:
a) Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale transmite Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Departamentului National Anticoruptie si Ministerului Justitiei listele cu titularii pensiilor de serviciu aflati în plata în luna decembrie a fiecarui an;
b) institutiile publice prevazute la lit. a) transmit adeverintele nominale, întocmite conform anexelor nr. 4-6 la prezentele norme metodologice, cu datele necesare actualizarii pensiilor de serviciu, Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, care le comunica caselor teritoriale de pensii în vederea punerii în aplicare.
(2) Actualizarea pensiei de serviciu se face la începutul fiecarui an, în raport cu media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de judecatorii si procurorii în activitate.
Art. 19. - La fiecare actualizare a pensiilor de serviciu casele teritoriale de pensii vor emite o noua decizie pe baza adeverintelor transmise de aceste institutii. Noua decizie, însotita de o copie a adeverintei în baza careia s-a efectuat actualizarea, va fi comunicata pensionarului.
#PAGEBREAK#
Art. 20. - Raspunderea cu privire la stabilirea vechimii în magistratura, a vechimii în functia de judecator sau de procuror, a mediei veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionarii si a venitului brut realizat la data pensionarii a judecatorilor si procurorilor revine institutiei care elibereaza adeverinta-tip.
Art. 21. - (1) Prevederile art. 85 alin. (3) din lege se aplica si celor ale caror pensii de serviciu s-au stabilit în baza Legii nr. 92/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Personalul prevazut la art. 2, ale carui drepturi la pensia de serviciu s-au deschis anterior datei de 1 aprilie 2001, primeste în continuare pensia suplimentara.
Art. 22. - Perioadele asimilate prevazute la art. 38 alin. (1) lit. b) si c) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si perioadele în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate nu constituie vechime în magistratura si nu pot fi valorificate la deschiderea dreptului la pensia de serviciu.
Art. 23. - Recalcularea pensiilor de serviciu în conditiile art. 95 si 169 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se face la cererea persoanei îndreptatite.
Art. 24. - Daca vechimea în magistratura se obtine din însumarea unor perioade realizate în sisteme de asigurari sociale diferite (sistemul public, sistemul de pensii al avocatilor, sistemul militar) care, potrivit legii, constituie vechime în magistratura, pensia de serviciu se acorda persoanei îndreptatite, la cererea acesteia, numai de un singur sistem. În acest caz, în vederea evitarii unor eventuale fraude, institutia publica care stabileste si plateste drepturile de pensie de serviciu (casa teritoriala de pensii) va înstiinta despre acest fapt celelalte sisteme în care beneficiarul a realizat stagii de cotizare sau vechime în serviciu.
CAPITOLUL II
Pensiile de serviciu prevazute de Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata
Art. 25. - Pensia de serviciu se acorda cu respectarea prevederilor Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, la cerere, dupa împlinirea conditiilor de pensie pentru limita de vârsta prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 26. - Beneficiaza de pensie de serviciu în conditiile Legii nr. 47/1992, republicata, persoanele care au calitatea de judecator al Curtii Constitutionale la data pensionarii sau a recalcularii pensiei, indiferent de vechimea în magistratura, numai daca îndeplinesc conditiile pentru acordarea pensiei pentru limita de vârsta conform Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 27. - Cuantumul pensiei de serviciu, calculat în conditiile art. 72 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicata, este de 80% din indemnizatia bruta lunara a judecatorului. Partea din pensia de serviciu care depaseste nivelul pensiei din sistemul public se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Art. 28. - Cererea de înscriere la pensia de serviciu, însotita de documentatia de pensionare si de adeverinta-tip prevazuta în anexa nr. 9 sau, dupa caz, în anexa nr. 11 la prezentele norme metodologice, se depune de solicitant la casa teritoriala de pensii în a carei raza îsi are domiciliul persoana îndreptatita, care calculeaza atât pensia din sistemul public stabilita conform Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, cât si pensia de serviciu stabilita potrivit prevederilor Legii nr. 47/1992, republicata. Pensia care se achita titularului este pensia cea mai avantajoasa.
Art. 29. - Drepturile de pensie de serviciu se acorda si se platesc în conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 30. - Casa teritoriala de pensii emite o singura decizie de pensie în care se înscriu distinct cuantumurile celor doua categorii de pensii, pensia din sistemul public, respectiv pensia de serviciu, precum si diferenta dintre cele doua pensii care urmeaza a fi suportata de la bugetul de stat. Aceasta diferenta urmeaza a fi evidentiata distinct si în fisa pentru evidenta drepturilor banesti ale pensionarului.
Art. 31. - În vederea actualizarii pensiei de serviciu se stabileste urmatoarea procedura:
a) Curtea Constitutionala informeaza în scris Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale ori de câte ori va avea loc o majorare a indemnizatiilor de încadrare brute lunare ale personalului aflat în activitate;
b) Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale transmite listele cu titularii pensiilor de serviciu aflate în plata;
c) Curtea Constitutionala transmite adeverintele nominale, întocmite conform modelului adeverintei-tip din anexa nr. 10 la prezentele norme metodologice, cuprinzând datele necesare actualizarii pensiilor de serviciu, Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, care le comunica caselor teritoriale de pensii în vederea punerii în aplicare.
Art. 32. - (1) La fiecare actualizare a pensiilor de serviciu casele teritoriale de pensii emit o noua decizie de pensie pe baza adeverintelor transmise de institutiile publice prevazute la art. 31. Noua decizie de pensie, însotita de o copie a adeverintei în baza careia s-a efectuat actualizarea, se comunica pensionarului.
(2) Pensiile de urmas calculate din pensia de serviciu a judecatorilor Curtii Constitutionale se actualizeaza la începutul fiecarui an în raport cu media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de judecatorii în activitate.
Art. 33. - Raspunderea cu privire la stabilirea indemnizatiei brute lunare si a mediei veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de judecatorii în activitate, pe baza careia se actualizeaza anual pensia de urmas, revine institutiei publice care elibereaza adeverinta-tip.
Art. 34. - Adeverintele-tip utilizate pentru aplicarea prevederilor art. 72 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicata, sunt cele prevazute în anexele nr. 9-11 la prezentele norme metodologice.
Art. 35. - Prevederile cuprinse la art. 9-12 si la art. 14 se aplica în mod corespunzator.
#PAGEBREAK#
CAPITOLUL III
Indemnizatia pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani, prevazuta la art. 79 alin. (4) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata
Art. 36. - (1) Pentru judecatori, procurori, magistrati-asistenti si personalul asimilat judecatorilor si procurorilor, concediul de crestere a copilului în vârsta de pâna la 2 ani se acorda la cerere, în conditiile Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani este cel prevazut la art. 79 alin. (4) din lege.
(3) Conditiile de acordare, de suspendare si de reluare a concediului pentru cresterea copilului, precum si cuantumul indemnizatiei în cazul copilului cu handicap în vârsta de la 2 la 3 ani sunt cele stabilite de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 37. - (1) Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani este reprezentata de media veniturilor nete realizate în ultimele 6 luni anterioare datei de la care se acorda concediul.
(2) În situatia în care în perioada ultimelor 6 luni anterioare datei de la care se acorda concediul pentru cresterea copilului exista una sau mai multe luni fara venituri, baza de calcul a indemnizatiei se stabileste pe baza veniturilor efectiv încasate în aceasta perioada.
(3) Prin venituri nete, în sensul art. 79 alin. (4) din lege, se întelege veniturile efectiv încasate ca urmare a exercitarii functiei de catre persoanele prevazute la art. 36 alin. (1).
Art. 38. - (1) Pentru persoanele care se afla în concediu de crestere a copilului la data intrarii în vigoare a Legii nr. 247/2005 ramân aplicabile dispozitiile în vigoare la data deschiderii dreptului.
(2) Pentru persoanele care solicita acordarea concediului de crestere a copilului dupa data intrarii în vigoare a Legii nr. 247/2005, cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului se stabileste potrivit art. 36 si 37.
Art. 39. - (1) Concediul pentru cresterea copilului se poate suspenda la cerere, oricând, pâna la împlinirea de catre copil a vârstei de 2 ani.
(2) În situatia în care, dupa reluarea activitatii, se solicita din nou acordarea concediului de crestere a copilului în vârsta de pâna la 2 ani, calculul indemnizatiei se face conform prevederilor art. 37 alin. (1) sau alin. (2), dupa caz, în raport cu data de la care se acorda din nou concediul.
Art. 40. - Partea din indemnizatia prevazuta la art. 79 alin. (4) din lege care depaseste nivelul indemnizatiei stabilite potrivit Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Consiliului Superior al Magistraturii, al Înaltei Curti de Casatie si Justitie, al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, al Departamentului National Anticoruptie sau, dupa caz, al Ministerului Justitiei.
Art. 41. - Anexele nr. 1-11 face parte integranta din prezentele norme metodologice.
la normele metodologice
pentru stabilirea pensiei de serviciu a judecãtorilor ºi procurorilor
conform Legii nr. 303/2004 privind statutul procurorilor
ºi judecãtorilor, republicatã
Adeverim prin prezenta cã domnul/doamna ............................, domiciliat/domiciliatã în ......................., str. .............. nr. ......, bl. ......, sc. ......, ap. ......, sectorul ........, judeþul ................., actul de identitate ............ seria .......... nr. ................, CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, îndeplineºte condiþiile prevãzute de art. 82 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicatã, pentru acordarea pensiei de serviciu. Funcþia la data pensionãrii ................................................................ Vârsta la data pensionãrii .................................. (ani, luni) .................. ┌──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐ │Vechimea în magistraturã (ani, luni) la data de .........:│ │ ├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤ │Vechimea în funcþia de judecãtor sau procuror (ani, luni):│ │ ├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤ │Venitul brut realizat la data pensionãrii de ...... (lei):│ │ ├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤ │Media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de │ │ │activitate, pe baza cãreia se stabileºte pensia de │ │ │serviciu (lei): │ │ └──────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ............................ de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................. Subsemnatul ................................... sunt de acord cu înregistrãrile din prezenta adeverinþã, care corespund realitãþii. Optez pentru pensia cea mai avantajoasã. Semnãtura, Data ................................ ............................. B.I./C.I. seria ...... nr. .......... Eliberat la data de ................. De .................................. |
la normele metodologice
pentru stabilirea pensiei de serviciu a judecãtorilor ºi procurorilor
conform Legii nr. 303/2004 privind statutul procurorilor
ºi judecãtorilor, republicatã
Adeverim prin prezenta cã domnul/doamna ............................, domiciliat/domiciliatã în ......................., str. .............. nr. ......, bl. ......, sc. ......, ap. ......, sectorul ........, judeþul ................., actul de identitate ............ seria .......... nr. ................, CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, îndeplineºte condiþiile prevãzute de art. 82 alin. (2) din Legea nr. 303/2004, republicatã, pentru acordarea pensiei de serviciu. Funcþia la data pensionãrii ................................................................ Vârsta la data pensionãrii .................................. (ani, luni) .................. ┌────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┐ │Vechimea în funcþia de judecãtor sau procuror │ │ │(ani, luni) la data de .............: │ │ ├────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤ │Vechimea în profesia de avocat (ani, luni): │ │ ├────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤ │Venitul brut realizat la data pensionãrii │ │ │de ................. (lei): │ │ ├────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤ │Media veniturilor brute realizate în ultimele 12│ │ │luni de activitate, pe baza cãreia se stabileºte│ │ │pensia de serviciu (lei): │ │ └────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ............................ de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................. Subsemnatul ................................... sunt de acord cu înregistrãrile din prezenta adeverinþã, care corespund realitãþii. Optez pentru pensia cea mai avantajoasã. Semnãtura, Data ................................ ............................. B.I./C.I. seria ...... nr. .......... Eliberat la data de ................. De .................................. |
la normele metodologice
pentru stabilirea pensiei de serviciu a persoanelor care la data
pensionãrii nu au funcþia de judecãtor sau procuror, conform
Legii nr. 303/2004 privind statutul procurorilor
ºi judecãtorilor, republicatã
Adeverim prin prezenta cã domnul/doamna ............................, domiciliat/domiciliatã în ......................., str. .............. nr. ......, bl. ......, sc. ......, ap. ......, sectorul ........, judeþul ................., actul de identitate ............ seria .......... nr. ................, CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, îndeplineºte condiþiile prevãzute de art. 82 alin. (5) din Legea nr. 303/2004, republicatã, pentru acordarea pensiei de serviciu. Funcþia faþa de care se stabileºte pensia de serviciu ...................................... Vârsta la data pensionãrii .................................. (ani, luni) .................. ┌────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┐ │Vechimea în funcþia de judecãtor sau procuror │ │ │(ani, luni): │ │ ├────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤ │Venitul brut realizat la data ..................│ │ │de un judecãtor/procuror (lei): │ │ ├────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤ │Media veniturilor brute realizate în ultimele 12│ │ │luni de activitate, pe baza cãreia se stabileºte│ │ │pensia de serviciu (lei): │ │ └────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ............................ de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................. Subsemnatul ................................... sunt de acord cu înregistrãrile din prezenta adeverinþã, care corespund realitãþii. Optez pentru pensia cea mai avantajoasã. Semnãtura, Data ................................ ............................. B.I./C.I. seria ...... nr. .......... Eliberat la data de ................. De .................................. |
la normele metodologice
pentru actualizarea pensiei de serviciu a judecãtorilor ºi procurorilor
conform Legii nr. 303/2004 privind statutul procurorilor
ºi judecãtorilor, republicatã
Se adevereºte prin prezenta cã domnul/doamna .................., având Decizia de pensie nr. ....... din ..........., îndeplineºte condiþiile prevãzute de Legea nr. 303/2004, republicatã, pentru actualizarea pensiei de serviciu la data de 1 ianuarie ......... Funcþia la data pensionãrii ........... ┌─────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐ │Media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni│ │ │de un judecãtor sau un procuror, pe baza cãreia │ │ │se actualizeazã pensia de serviciu (lei): │ │ └─────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ................................ de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................. |
la normele metodologice
pentru actualizarea pensiei de serviciu pentru persoanele care la data
pensionãrii nu au funcþia de judecãtor sau procuror, conform Legii
nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor ºi
procurorilor, republicatã
Se adevereºte prin prezenta cã domnul/doamna ........................................, având Decizia de pensie nr. ........................ din ..................., îndeplineºte condiþiile prevãzute de Legea nr. 303/2004, republicatã, pentru actualizarea pensiei de serviciu la data de 1 ianuarie ......... Funcþia faþã de care se actualizeazã pensia de serviciu .................................... ┌─────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐ │Media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni│ │ │de un judecãtor sau un procuror, pe baza cãreia │ │ │se actualizeazã pensia de serviciu (lei): │ │ └─────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ........................... de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................. |
la normele metodologice
pentru actualizarea pensiei de urmaº, calculatã din pensia de serviciu,
conform Legii nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor
ºi procurorilor, republicatã
Se adevereºte prin prezenta cã domnul/doamna ........................................, având Decizia de pensie de urmaº nr. ................................ din .........................., îndeplineºte condiþiile prevãzute de Legea nr. 303/2004, republicatã, pentru actualizarea pensiei de serviciu la data de 1 ianuarie ......... Funcþia faþã de care se actualizeazã pensia de urmaº calculatã din pensia de serviciu ...... ┌─────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐ │Media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni│ │ │de un judecãtor sau un procuror, pe baza cãreia │ │ │se actualizeazã pensia de serviciu (lei): │ │ └─────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ........................... de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................... |
la normele metodologice
pentru recalcularea pensiei de serviciu a judecãtorilor ºi procurorilor
conform Legii nr. 303/2004 privind statutul procurorilor
ºi judecãtorilor, republicatã
Adeverim prin prezenta cã domnul/doamna ........................., domiciliat/domiciliatã în ............, str. .............. nr. ....., bl. ....., sc. ...., ap. ....., sectorul ........, judeþul ............................, actul de identitate ........ seria ....... nr. ........., CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, pensionar cu Decizia nr. ...................... Funcþia faþã de care se recalculeazã pensia de serviciu ...................... Vârsta la data recalculãrii (ani, luni) ...................................... ┌─────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐ │Vechimea în funcþia de judecãtor sau procuror (ani, luni)│ │ │la data de .................: │ │ ├─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤ │Media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de │ │ │activitate, pe baza cãreia se stabileºte pensia de │ │ │serviciu (lei): │ │ └─────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ..................................... de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................. Subsemnatul ................................... sunt de acord cu înregistrãrile din prezenta adeverinþã, care corespund realitãþii. Semnãtura, Data .................................... ............................. B.I./C.I. seria .... nr. ................ Eliberat la data de ..................... De ...................................... |
la normele metodologice
Legea nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor
ºi procurorilor, republicatã
la normele metodologice
pentru stabilirea pensiei de serviciu a judecãtorilor Curþii
Constituþionale conform Legii nr. 47/1992 privind organizarea ºi
funcþionarea Curþii Constituþionale, republicatã
Se adevereºte prin prezenta cã domnul/doamna ...................., domiciliat/domiciliatã în ............, str. .............. nr. ....., bl. ....., sc. ...., ap. ....., sectorul ........, judeþul ............................, actul de identitate ........ seria ....... nr. ........., CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, îndeplineºte condiþiile prevãzute de art. 72 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicatã, pentru acordarea pensiei de serviciu, începând cu data de ..... Funcþia la data pensionãrii .................................................. ┌──────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐ │Indemnizaþia brutã lunarã pe baza cãreia se stabileºte│ │ │pensia de serviciu (lei): │ │ └──────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ............................. de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................. Subsemnatul ................................... sunt de acord cu înregistrãrile din prezenta adeverinþã, care corespund realitãþii. Optez pentru pensia cea mai avantajoasã. Semnãtura, Data .................................... ............................. B.I./C.I. seria .......... nr. .......... Eliberat la data de ..................... De ...................................... |
la normele metodologice
pentru actualizarea pensiei de serviciu a judecãtorilor Curþii
Constituþionale conform Legii nr. 47/1992 privind organizarea ºi
funcþionarea Curþii Constituþionale, republicatã
Se adevereºte prin prezenta cã domnul/doamna, având Decizia de pensie nr. .............. din .................., îndeplineºte condiþiile prevãzute de Legea nr. 47/1992, republicatã, pentru actualizarea pensiei de serviciu, începând cu data de ...................... ┌─────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐ │Venitul brut realizat pe baza cãruia se actualizeazã│ │ │pensia de serviciu (lei): │ │ └─────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ............................ de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................. |
la normele metodologice
pentru recalcularea pensiei de serviciu a judecãtorilor Curþii
Constituþionale conform Legii nr. 47/1992 privind organizarea ºi
funcþionarea Curþii Constituþionale, republicatã
Se adevereºte prin prezenta cã domnul/doamna ......................, având Decizia de pensie nr. ............, îndeplineºte condiþiile prevãzute de art. 72 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicatã, pentru actualizarea pensiei de serviciu, începând cu data de.......... Funcþia la data recalculãrii ................................... ┌────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐ │Indemnizaþia brutã lunarã pe baza cãreia se recalculeazã│ │ │pensia de serviciu (lei): │ │ └────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘ Certificãm corectitudinea ºi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinþã. Conducãtorul unitãþii, Direcþia (Serviciul) cu atribuþii ............................ de salarizare-personal, Director (ªef serviciu), ................................. Subsemnatul ................................... sunt de acord cu înregistrãrile din prezenta adeverinþã, care corespund realitãþii. Semnãtura, Data .............................. ............................. B.I./C.I. seria ........ nr. ...... Eliberat la data de ............... De ................................ |
Comentarii articol (0)