avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca se plateste pensia suplimentara de2%-5% celor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca se plateste pensia suplimentara de2%-5% celor care au cotizat la Fondull suplimentar d pensii in perioada 1971-2

Beneficiez de pensie de serviciu din 2009 fiind pensionat din magistratura.De la ce virsta pot sa beneficiez si de pensia SUPLIMENTARA.Doresc mai multe detalii.Cu multumiri.?`
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:07, 4 Aprilie 2016
Legea 303/2004

Art. 82.


(1) Judecătorii şi procurorii cu o vechime de cel puţin 25 de ani în magistratură beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării.


(2) Judecătorii şi procurorii sunt pensionaţi la cerere înainte de împlinirea vârstei prevăzute de lege şi beneficiază de pensia prevăzută la alin. (1), dacă au o vechime de cel puţin 25 de ani numai în aceste funcţii. La calcularea acestei vechimi se iau în considerare şi perioadele în care judecătorul sau procurorul a exercitat profesia de avocat, fără ca ponderea acestora să poată fi mai mare de 10 ani.


(3) Pentru fiecare an care depăşeşte vechimea de 25 de ani în funcţia de judecător sau procuror, la cuantumul pensiei se adaugă câte 1%, fără a se putea depăşi venitul brut avut la data pensionării.


(4) De pensia de serviciu beneficiază şi judecătorii şi procurorii cu o vechime în magistratură între 20 şi 25 de ani, în acest caz cuantumul pensiei prevăzut la alin. (1) fiind micşorat cu 1% pentru fiecare an care lipseşte din vechimea integrală.


Din alin.(1) se intelege ca pensia suplimentara se incadreaza in acel cuantum de 80% din media veniturilor.


Este interpretarea mea.
Asteptati si interpretarea juristilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie bobo263 bobo263 Buna ziua am si eu o nelamurire la un cupon de pensie Pe decizia de pensionare scrie: Baza de calcul utilizata la stabilirea pensiei de serviciu de 11451 ... (vezi toată discuția)
Respingere decizie de pensionare. ajutor va rog! vladuadi vladuadi Buna ziua. O cunostinta de-a mea in varsta de 60 de ani a fost executor judecatoresc timp de 33 de ani. In luna mai a anului curent a depus cerere de acordare ... (vezi toată discuția)
Ajutor urmas anemary29 anemary29 tatal meu care a fost salariat timp de 30 de ani a decedat anul trecut la varsta de 53ani-cancer pulmonar-.vreau sa stiu daca mama mea care nu este pensionara ... (vezi toată discuția)