Presedintele Consiliului Fiscal: Doar creditele performante pot fi restructurate, scrie economica.net.
Restructurarea creditelor pe care persoanele cu venituri mici la au la banci, in schimbul unor stimulente fiscale, trebuie sa indeplineasca trei conditii pentru a functiona, respectiv creditul sa fie performant, clientul sa ceara restructurarea si banca sa accepte restructurarea, apreciaza presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.
'Sunt trei conditii esentiale pentru ca masura sa poata fi aplicata: in primul rand clientul sa nu aiba restante mai mari de 90 de zile, ceea ce inseamna ca acel credit trebuie sa fie performant, sa vrea banca si clientul sa restructureze creditul. Dar clientul care plateste in momentul de fata a trecut deja peste cinci ani de criza, momentul cel mai negativ al crizei probabil ca a trecut de mult, suntem pe revenire economica. Deci, de ce ar vrea o persoana care nu are restante la plata, intr-un moment in care activitatea economica isi revine, sa isi restructureze un credit astfel incat sa isi extinda perioada de creditare si, in ultima instanta, sa plateasca mai mult?', a declarat pentru AGERPRES presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.
Pretul ascuns al ratarii acordului cu FMI: 1 miliard de euro pierduti de la UE, titreaza capital.ro.
Guvernul pare decis sa cante prohodul acordului cu organismele financiare internationale, anuntand noi masuri electorale fata de care FMI si Comisia Europeana ar putea avea reactii mai dure decat in cazul reducerii CAS. Ruperea oficiala a acordului are insa si riscuri cu bataie mai lunga.
Daca masura reducerii CAS, benefica pentru economie, dar decisa fara acordul organismelor financiare internationale, nu a pus oficial capat intelegerii cu acestea, riscurile de rupere a acordului preventiv planand doar asupra anului viitor, alte masuri luate de Guvernul Ponta pot grabi sfarsitul.
Doar 20% din IMM-uri au renuntat la platile cu numerar, anunta romanialibera.ro.
Intreprinderile mici si mijlocii utilizeaza numerar pentru circa 80% din platile firmei, in timp ce doar 8% utilizeaza carduri, se arata intr-un studiu realizat de Visa Romania, din care reiese ca peste 50% dintre IMM-uri au dificultati de gestionare a fluxului de numerar, scrie Mediafax.
Dintre firmele care utilizeaza carduri, 5% detin carduri de firma, 2% carduri de debit, 1% carduri de credit si 1% carduri de combustibil, in timp ce 4% realizeaza plati online si 6% transferuri bancare. De asemenea, 1% utilizeaza CEC-uri si tot 1% cambii ca modalitati de plata, potrivit unor studii independente realizate la initiativa Visa pe fimele mici si mijlocii.
Comentarii articol (0)