Taxa pe stalp se va regasi din iulie in factura populatiei, titreaza capital.ro.
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) va recunoaste in tarifele platite de populatie, de la 1 iulie, jumatate din taxa pe constructiile speciale pe care o vor plati in acest an Hidroelectrica si Nuclearelectrica, a declarat, luni, Marian Cernat, director in cadrul ANRE, prezent la Forumul Energetic Regional FOREN 2014.
'Vom recunoaste in tarife jumatate din taxa pe constructiile speciale pe care o vor plati in acest an cei doi producatori de energie care livreaza electricitate populatiei, respectiv Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Nu s-au finalizat inca calculele privind pretul final de la 1 iulie', a spus Cernat.
Ministrul IMM-urilor despre forfetar: Trebuie sa fie mai mic decat impozitele platite in prezent. Altfel nu se aplica, scrie evz.ro.
Ministrul IMM-urilor, Forin Jianu (foto), si Ministrul de Finante Ioana Petrescu au stabilti ca impozitul forfetar sa se aplice doar daca va fi foarte simplu de inteles pentru intreprinzatorii care vor fi afectati de acest impozit si usor de urmarit de ANAF si de structurile de control ale Ministerului de Finante.
In al treilea rand, „cei care platesc impozit cinstit in acest moment sa plateasca mai putin sau cel mult egal cu cat platesc acum”, a spus Florin Jianu, citat de Agerpres.
Firmele de plati electronice vorbesc despre evaziune, IMM-urile despre costuri mari, anunta romanialibera.ro.
Intreprinderile mici si mijlocii utilizeaza numerar pentru circa 80% din platile firmei, in timp ce doar 8% utilizeaza carduri. De asemenea, peste 66% din micile afaceri au un singur cont curent si lucreaza cu o singura banca. Acestea sunt cateva dintre concluziile unui studiu realizat de VISA Romania.
Ce se ascunde in spatele acestor statistici si care este situatia reala a economiei romanesti? De ce firmele mici prefera „banii gheata“ celor de plastic? „IMM-urile prefera sa achite cash pentru a-si reduce costurile. Cardurile inseamna o cheltuiala in plus. Este vorba despre comisionul de administrare, care variaza intre 7 si 8 lei/luna, plus emiterea cardului pentru care se platesc 25 de lei. Separat sunt comisioane pentru retragerea numerarului.
Comisia de buget-finante nu a aprobat propunerea lui Hossu de reducere a CAS la angajat, informeaza economica.net.
Comisia de de buget-finante din Senat nu a aprobat propunerea presedintelui Cartel Alfa Bogdan Hossu de reducere a CAS la angajat si i-a sugerat acestuia sa mearga la Camera Deputatilor pentru a-si sustine amendamentul.
Comisia a avut, luni, o sedinta in care a dat raport favorabil proiectului Guvernului cu privire la reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator. La discutii a participat si liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care a cerut ca reducerea sa se faca la angajat pentru ca ar stimula consumul.
Comentarii articol (1)