avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturie de autor - interzisa cesionarea prin act ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturie de autor - interzisa cesionarea prin act normativ ?

O noua aberatie a noului guvern :
[ link extern ]

"Guvernul ar putea adopta în februarie o Ordonanţă de Urgenţă prin care să elimine remunerarea sub formă de drepturi de autor, măsură ce ar avea efect asupra a circa 200.000 de persoane, a declarat, pentru NewsIn, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Tentaţia de a plăti impozite mai mici împinge tot mai multe firme din România să-şi plătească angajaţii cu salariul minim trecut pe cartea de muncă şi restul de bani prin alte forme de plată, precum drepturi de autor, microîntreprinderi sau persoană fizică autorizată (PFA) sau chiar "la plic". "

www.realitatea.net

Eu am o editura . Dupa capul actualilor guvernanti cum pot plati eu scriitorii care prin contract imi dau dreptul de a publica si multiplica opera lor ?

Cel mai recent răspuns: colonelu , utilizator 23:35, 23 Ianuarie 2009
La plic ... :P
mda

Mi s-ar fi parut normal ca acesti guvernanti sa definesca ce e aia munca dependenta mai clar in codul fiscal si ca indiferent de titlul contractului intre parti in cazul muncii dependente veniturile sa fie considerate de natura salariala

Nu sa vina cu prostii de genul celor citate de mine mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere cu 25% a salariului intr-o institutie publica autofinantata florinm. florinm. Buna seara! Sunt angajat intr-un serviciu public aflat in organigrama unei primarii, dar care este finantat 100% din fonduri proprii. Incepand cu data de 1 ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor tonita corina tonita corina Buna seara,as dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile de autor ,ce beneficii pot avea de pe urma lor,cui trebuie sa ma adresez in cazul in care am ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor in relatia cu editurile Mickaela Mickaela Buna seara, Sunt in cautarea unor lamuriri (eventual cu articole de lege spre exemplificare) cu privire la relatia juridica ce reglementeaza traducerea ... (vezi toată discuția)