Prima harta a RCA. Vezi cat te costa asigurarea in functie de judetul in care locuiesti, titreaza economica.net.
Soferii din judetele din centrul si vestul tarii precum si cei din judetele mici din apropierea Dunarii beneficiaza de preturi cu pana la 50% mai mici comparativ cu cei din Bucuresti sau cu cei din judetele mari din estul Romaniei. Soferii din Galati, Constanta si Iasi vor plati de doua ori mai mult pentru un RCA comparativ cu cei din Timisoara, Hunedoara sau Giurgiu.
Pentru ca incidenta daunelor este diferita in functie de varsta soferului, de localitatea unde conduce si de puterea masinii asigurate, societatile segmenteaza preturile in functie de aceste criterii. Cu cat este mai riscant un oras, cu atat mai scumpa va fi polita RCA.
Guvernul viseaza miliarde din insolvente, legea il contrazice, titreaza capital.ro.
Noul Cod al insolventei este argumentul guvernului pentru recuperarea partiala a celor 44 miliarde lei datorate de firmele insolvente. Numai ca legea se aplica doar procedurilor deschise dupa 28 iunie 2014. Capital a analizat modificarile legislative si a discutat atat cu seful Fiscului, cat si cu practicienii din domeniu.
Premierul Victor Ponta a afirmat, in repetate randuri, ca arieratele firmelor in insolventa reprezinta o sursa importanta pentru acoperirea deficitului creat prin reducerea CAS. Argumentul a fost ca noul Cod, intrat in vigoare pe 28 iunie, va ajuta Fiscul sa incaseze cel putin 10% din suma, adica 4 miliarde lei.
Studiu: Unul din patru tineri este somer, informeaza romanialibera.ro.
Somajul in randul tinerilor a crescut in ultimele trei trimestre pana la un nivel-record de 25,7%, inregistrat la finele primului trimestru din 2014, arata o analiza efectuata de EY Romania.
Potrivit analizei citate, rata somajului in randul tinerilor din tarile OECD a ajuns la 15,7%, in timp ce in tarile UE a fost de 23,4% la inceputul lui 2014, cu mici variatii in ambele cazuri fata de anul anterior.
Romanii nu au vazut partea cea mai neplacuta a creditarii: evacuari din locuinte, anunta evz.ro.
In Romania nu am vazut, inca, partea cea mai neplacuta a creditarii, referitor la executari si evacuari din locuinte, proces care ar putea sa ia amploare dupa ce bancile vor incepe sa isi vanda portofoliile de credite neperformante care aveau garantii imobiliare, a spus Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.
„Eu am vorbit din 2008 despre acest fenomen, care este reversul creditului. Noi nu am vazut, inca, partea mai neplacuta a creditarii in Romania, apropo de executari si evacuari. Si stiu ce vorbesc. Am trait in SUA si Canada si vedeam astfel de executari. Te duci singur in parc, nu mai astepti sa vina executorul sa te dea afara din acasa”, a explicat Anca Bidian, citata de Agerpres.
Comentarii articol (0)