FMI cere din nou Ungariei sa introduca legea insolventei personale. In Romania cere exact opusul, scrie economica.net.
Fondul Monetar International a pus din nou in vedere Ungariei ca adoptarea urgenta a legii falimentului personal este importanta pentru sanatatea economiei si pentru a trata problema supraindatorarii populatiei. In acelasi timp, in Romania, Fondul si Comisia Europeana inca recomanda guvernului sa nu aprobe aceasta lege, pentru ca ar submina disciplina de credit.
Fiscul sta cu ochii pe net: controlul e la un click distanta, titreaza capital.ro.
Comertul electronic are cresteri anuale impresionante. Incercand sa tina pasul cu prefacerile din business, Fiscul isi propune o strategie de control specifica acestui domeniu. Cum actioneaza?
Cresterile de la an la an ale afacerilor din zona comertului electronic nu pot fi neglijate de Fisc, care trebuie sa se adapteze modificarilor pietei. Reorientarea clientilor catre magazinele online si serviciile electronice impune o noua abordare si din partea autoritatilor fiscale, mai ales cand, pentru acest an, de exemplu, estimarile arata ca piata de profil va atinge un miliard de euro.
Evz.ro: Topul cresterilor de pret din 2014. Gazele, cap de lista in iulie
Rata inflatiei a atins minime istorice in 2014, iar in ultimele luni s-au inregistrat chiar scaderi de preturi de la o luna la alta. In iulie, indicele preturilor de consum a scazut cu 0,1% comparativ cu iunie 2014, aceasta fiind a treia scadere lunara succesiva a preturilor. Fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile de consum au crescut cu 0,95% in iulie, potrivit datelor prezentate astazi de Institutul National de Statistica.
Luna trecuta, singurele produse alimentare care s-au scumpit cu peste 1% au fost ouale, cu o crestere de pret cu 1,78% fata de iunie, si mierea de albine, care s-a scumpit cu 1,15% in acelasi interval. Cea mai mare ieftinire s-a observat la citrice, cu peste 2,5%.
La ce trebuie sa fii atent ca sa nu pierzi bani cand faci un depozit bancar, se intreaba adevarul.ro.
Dobanzile oferite de banci pentru depozite la termen scad de la o luna la alta, iar sumele mici economisite pe perioade scurte ajung sa nu mai merite efortul depunerii lor la o institutie bancara. Portalul financiar finzoom.ro prezinta insa cateva reguli simpli care te pot ajuta sa nu pleci de la banca cu mai putini bani decat ai depus.
Comentarii articol (0)