Vacantele in strainatate sunt un prilej de entuziasm pentru parinti, dar si un motiv in plus de ingrijorare cu privire la modul in care cel mic va face fata drumului si unui mediu complet nou. Pentru ca aceste ingrijorari sa fie mult diminuate, va sugeram sa puneti in aplicare cele noua sugestii utile de mai jos, care vor transforma vacanta intr-un concediu relaxant si placut pentru intreaga familie!
1. Cumparati inainte de plecare cateva jucarii si carti cu care il veti surprinde pe copil in momentele in care da semne mari de plictiseala: in mijlocul de transport, pe plaja, inainte de masa, in timp ce sta in carucior sau in sistemul de purtare. Impachetati-le ca pe niste cadouri si veti mari entuziasmul, lasandu-l pe cel mic sa le descopere!
2. In functie de durata calatoriei si de mijlocul de transport ales, incercati sa va pliati pe programul de somn al bebelusului. Daca mergeti cu masina, iar traseul este destul de lung, o varianta este sa plecati noaptea, astfel incat cel mic va putea dormi pe toata perioada drumului. La o calatorie cu avionul, puteti incerca sa prindeti un zbor cand e ora de somn a bebelusului, astfel incat calatoria aeriana sa fie usor de suportat.
3. Folositi pe drum o serie de mici abtibilduri sau buline colorate adezive cu care puteti initia un aparent joc nesfarsit cu bebe. Lipindu-le pe haine si pe parti ale corpului, il veti face sa stea atent muuuulta vreme, in incercarea de a le dezlipi si de a le lipi din nou. Aceasta sugestie este deosebit de utila in cazul calatoriei cu avionul.
4. Utilizati un sistem de purtare sau un carucior foarte usor, tip umbrela, dar care se poate lasa complet pe spate. Veti vedea cat de folositoare va vor fi atunci cand vreti sa mergeti in diferite zone de interes turistic, sa il adormiti pe bebe sau sa va deplasati mai rapid dintr-un loc intr-altul.
5. Organizati in camera de hotel un colt cat mai primitor, care sa semene cu spatiul de acasa. Acesta poate fi improvizat cu ajutorul unor jucarii si obiecte familiare celui mic, iar bebelusul se va acomoda mai usor in acest mod cu noul interior.
6. Nu uitati sa aveti mereu la indemana o geanta a bebelusului plina cu minuni. Pe langa clasicele scutece si servetele umede, puneti in geanta pe care o veti folosi si pe drum, dar si la fiecare iesire, o cutiuta cu crema emolienta, niste plasturi colorati, cartea muzicala si jucaria preferate, o forfecuta si alimentul agreat si care poate fi transportat, in cazul in care bebe e deja diversificat (fruct, iaurt). Adaugati o jucarie de dentitie, o palariuta, o patura mica si un rand de haine de schimb, precum si cateva pungute in care puteti pune scutecele folosite sau alte gunoaie, dar si fel de fel de maruntisuri.
7. Alegeti sa-l imbracati pe cel mic cu haine usor de manevrat, deloc complicate, care se pot aseza foarte bine una peste alta, pe principiul foilor de ceapa. Astfel, veti gestiona mult mai bine situatiile in care copilasului ii este cald sau frig, mai ales daca vremea este destul de diferita de cea de acasa, se murdareste sau trebuie schimbat.
8. Daca mergeti la mare, cumparati sau imprumutati de la un prieten un cort cu protectie impotriva razelor ultraviolete pe care il puteti instala cu usurinta. In el il puteti adaposti cu mai multa siguranta pe bebe cand acesta doarme sau se joaca.
9. Renuntati la stresul pe care vi se pare ca-l induce tocmai rutina bebelusului, fara a insemna o lipsa de respectare a nevoilor sale. De aceea, fiti mai flexibili si mai relaxati si nu va panicati daca pranzul este luat in aer liber, si nu in camera de hotel, iar pauzele de somn nu au loc in patul conventional, ci in bratele voastre, in sistemul de purtare sau in carucior, chiar in momentul in care dati o raita prin cea mai faimoasa piata a orasului in care va aflati.
Vacanta placuta!
Comentarii articol (0)