Pe pagina de internet rezidentiat.ms.ro s-au afisat recent rezultatele la concursul de rezidentiat din 23 noiembrie 2014.
Conform informatiilor disponibile pe site-ul dedicat examenului, alegerea locurilor, a posturilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii care au obtinut punctaj de promovare se desfasoara pe 2 decembrie 2014, intre orele 9:00-21:00, urmand ca locurile ramase disponibile la finalul zilei sa fie distribuite a doua zi, pe 3 decembrie 2014.
La alegerea locului/postului, candidatii se vor legitima cu un act de identitate in termen de valabilitate (C.I./B.I./pasaport). Cei care nu pot fi prezenti, pot delega un imputernicit care se va prezenta cu propriul act de identitate si cu actul notarial de imputernicire. Procura notariala va fi retinuta ca dovada de catre comisia de repartitie.
Candidatii sau imputernicitii acestora, care au ales loc/post in specialitate, vor primi o adeverinta si vor semna pentru locul ales intr-un tabel ce va cuprinde: pozitia candidatului in clasificarea definitiva, numele candidatului, punctajul obtinut, locul/postul ales in specialitatea dorita si centrul universitar de pregatire.
Candidatii medici specialisti sau primari care aleg loc sau post in urma promovarii concursului de rezidentiat vor semna si un angajament de plata cu privire la cuantumul taxei de pregatire pentru cea de a doua specialitate.
Potrivit informatiilor publicate pe site-ul rezidentiat.ms.ro, angajamentul de plata se va transmite ulterior Ministerului Sanatatii (str. Cristian Popisteanu, nr.1-3, sector 1, Bucuresti), in termen de 15 zile de la data incheierii contractului individual de munca pe durata determinata sau nedeterminata dupa caz.
Prezentarea la nivelul directiilor de sanatate publica din centrele universitare alese, respectiv la unitatea sanitara care a scos postul la concurs, pentru incheierea contractelor individuale de munca pe durata determinata/nedeterminata, se va face in perioada 8 decembrie-15 decembrie 2014, inclusiv.
Mai departe, rezidentii se vor prezenta pentru incheierea formelor de incadrare, cu adeverinta eliberata de Comisia locala de Rezidentiat, in care este precizata specialitatea pentru care a optat candidatul si centrul universitar ales.
Contractul individual de munca pe durata determinata/nedeterminata, dupa caz, se va incheia incepand cu data de 1 ianuarie 2015, data la care va incepe stagiul de pregatire in specialitate.
Sursa citata informeaza ca repartitia rezidentilor pe clinici de indrumare si coordonatori de rezidentiat se va face la nivelul Directiilor de Sanatate Publica Judetene din centrele universitare alese, in ziua de 16 decembrie 2014, incepand cu orele 9:00, cu exceptia centrului universitar Bucuresti pentru care aceasta repartitie se va face in zilele de 16, 17, 18 si respectiv 19 decembrie 2014, conform programarilor. Totodata, repartitia rezidentilor pe clinici se va face pe baza adeverintei eliberate de unitatea sanitara cu care s-a incheiat contract individual de munca pe durata determinata/nedeterminata.
Cum s-a desfasurat examenul?
Anul acesta, concursul de intrare in Rezidentiat a fost organizat in data de 23 noiembrie 2014, desi data anuntata initial era 16 noiembrie.
"Ministerul Sanatatii a decis decalarea cu o saptamana a datei de organizare a concursului de intrare in Rezidentiat avand in vedere faptul ca in data de 16 noiembrie sunt organizate si alegerile electorale", a precizat institutia intr-un comunicat de presa publicat recent.
Conform Ordinului MS nr. 1129/2014, concursul s-a desfasurat sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare a reprezentat 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.
Important! Rezidentii au obligatia sa efectueze pregatirea si sa sustina examenul de specialist in specialitatea pentru care au optat, in maximum 5 ani de la data incheierii programului de pregatire.
Potrivit Ordinului MS nr. 1129/2014 din Monitorul Oficial, Partea I, nr. 737 din 9 octombrie 2014 si care a intrat in vigoare la aceeasi data, inscrierile la examenul de rezidentiat s-au efectuat la directiile de sanatate publica, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, din momentul aparitiei in presa a publicatiei de concurs si pana la data de 27 octombrie 2014, inclusiv.
Acelasi act normativ prevede ca dosarul de inscriere a candidatului trebuia sa contina urmatoarele documente:
- cererea de inscriere la concurs, cu numele de familie, initiala tatalui si toate prenumele inscrise in buletinul/cartea de identitate/pasaport, centrul universitar si domeniul pentru care concureaza (cu exceptia candidatilor de la ministerele cu retea sanitara proprie si cei care concureaza pe locurile publicate de Ministerul Educatiei Nationale conform art. 4 alin. (7), pentru care concursul se sustine numai in centrul universitar Bucuresti). In cerere candidatii vor mentiona acordul pentru folosirea numelui si pentru afisarea rezultatului pe internet;
- xerocopia buletinului/cartii de identitate sau a pasaportului (paginile din care reies numele si prenumele candidatului, precum si data nasterii);
- copia legalizata a diplomei de licenta de medic, stomatolog (medic dentist) sau farmacist. Absolventii promotiei 2014 pot prezenta adeverinta privind promovarea examenului de licenta;
- adeverinta eliberata de unitatea in care este incadrat, din care sa reiasa specialitatea in care este confirmat si tipul contractului individual de munca, numai pentru rezidenti si specialisti;
- certificatul medical privind starea de sanatate, eliberat de unitatea sanitara teritoriala desemnata de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti, in care se precizeaza ca este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) pentru exercitarea activitatii in domeniul pentru care candideaza;
- copia legalizata a actelor doveditoare (certificat de casatorie etc.) prin care si-a schimbat numele;
- chitanta de plata a taxei de concurs.
Pentru a sustine examenul de rezidentiat, candidatii au platit o taxa de participare, stabilita prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 1126/2014, de 360 de lei/participant, in contul IBAN nr. RO85 TREZ 7005003 XXX 000092, CUI 4266456, DTMB (Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti), beneficiar Ministerul Sanatatii, adresa: str. Cristian Popisteanu nr. 1-3, sectorul 1, municipiul Bucuresti, cod 010024.
Sumele incasate din plata taxelor se fac venit la bugetul Ministerului Sanatatii si se utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor de personal si materialelor necesare sustinerii concursului de rezidentiat. Din sumele incasate o cota de maximum 80% se va repartiza universitatilor de medicina si farmacie din Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures si Timisoara, in vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidentiat, se arata in reglementarile citate.
Repartizarea sumelor intre universitati se va face proportional cu numarul de candidati care sustin concursul in centrul universitar respectiv si nota de calcul estimativ privind cheltuielile ocazionate de organizarea concursului de rezidentiat, insusita sub semnatura de rector.
De asemenea, pe 3 octombrie 2014 a intrat in vigoare un ordin al ministrului sanatatii, Ordinul MS nr. 1128/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 727, prin care au fost stabilite specialitatile deficitare pentru care se organizeaza rezidentiat pe post in spitale clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice.
Aceste specialitati sunt: anestezie si terapie intensiva, chirurgie cardiovasculara, epidemiologie, farmacie clinica, hematologie, medicina de laborator, medicina de urgenta, neonatologie, oncologie medicala, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, radioterapie, radiologie si imagistica medicala.
Toate detaliile privind rezidentiatul sunt disponibile aici.
Comentarii articol (0)