avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, In ianuarie 2018 am semnat un contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, In ianuarie 2018 am semnat un contract de muncă ...

Bună ziua,

In ianuarie 2018 am semnat un contract de muncă pe durata nedeterminata (la un spital de stat) pentru un post de medic rezident, urmând ca după câștigarea calității de medic specialist, prin examenul de specialist, sa ma prezint la spitalul angajator pe post.
Perioada de rezidențiat, în cazul meu cu o lungime de 4 ani, se poate face în oricare centru universitar, nu neapărat la spitalul angajator.

Contractul ar fi trebuit sa fie încheiat în decembrie 2017, după examenul de rezidențiat, dar s-a amânat semnarea contractului din cauza ca spitalul nu voia sa ma angajeze, deși scosesera postul la concursul de rezidențiat. Examenul de rezidențiat se da o data pe an și este destul de dificil. În urma promovării examenului, în ordinea notei obținute, candidații își aleg locul de munca dintre cele scoase la concurs de către spitalul angajator prin ministerul sănătății. Se primește o adeverința de rezidențiat, pe care scrie ca pregătirea începe cu data de 01 ianuarie a anului următor urmând ca toți medicii sa meargă cu ea sa încheie contractul cu spit angajator. Cu dovada de angajare, se merge la minister pentru primirea ordinului de ministru de confirmare în rezidențiat și primirea primei rotații de stagiu din rezidențiat.
Eu nu am primit actele acestea de la minister decât dupa mari dificultăți, când am reușit sa semnez contractul în ianuarie.

Problema sta în felul următor:
1. Mi-au încheiat contractul cu data de 08.01.2018 în loc de 01.01.2018 iar eu am primit actele de la minister cu data de 01.01.2018. Astfel survine o neconcordanta între actele de la minister și contractul de la spital. Examenul de specialist îl dau în 2021 in toamnă și îmi este teama sa nu ma primească în examen datorita acestei neconcordante. Am încercat sa închei un act adițional la CIM (înregistrat în revisal) prin care sa fie schimbata data de 08.01.2018 în data de 01.01.2018. Dar spitalul refuză, pe motiv ca este deja înregistrat CMI în revisal și nu se mai poate schimba data.
2. Nu au menționat adresa exacta a locului de muncă în CMI, ci doar în fișa postului pe care nu mi-au arătat-o. Postul este în București, dar instituția având clădire și în alta localitate la țară, f departe de oraș, am aflat ca pe fisa postului au scris locația de la țară. Când am ales postul la rezidențiat era specificat clar locul de munca în municipiul București, drept urmare am semnat contractul cu mențiunea ca doar în București vreau, conform adeverinței de rezidențiat.

Aveți idee dacă se poate modifica data încheierii contractului și cum, dacă CMI e deja înregistrat în revisal?

Ce pot face în privința adresei locului de muncă, dacă spitalul refuza sa ma primească în București și ma trimite la țară? (unul dintre motivele pe care le-ar putea folosi în acest sens ar fi ca adresa este de fapt a sediului central din București, și nu a locului unde sunt oamenii angajați)

Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
adi.h, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 23 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati primit raspuns cu privire la modificarea in REVISAL.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Art. 41 - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

2. art.48 C.mun. : Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

3. Astfel, modificarea unilaterala a c.i.m. se poate face prin:
- detasare
- delegare
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane - schimbarea postului cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna ziua Am si eu o mica intrebare: In ce conditii poti cere schimbarea postului de lucru la locul de munca unde esti angajat? Trebuie sa fie numai pe ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca si reangajare la acelasi angajator MarcelinaDoina MarcelinaDoina Ocup functie de conducere intr-o companie rezidenta (SRL) cu actionar 100% nerezident; datorita planului de dezvoltare, noua organigrama prevede ocuparea ... (vezi toată discuția)
Modificare functie dupa concediu medical ioseda ioseda Buna ziua, In anul 2014,septembrie, am fost diagnosticata cu Tbc, urmand o perioada de tratament de 8 luni. Inainte de a prezenta adeverinta medicala ... (vezi toată discuția)