Pe 23 si 24 octombrie, la cea de-a doua editie HR Summit Iasi peste 120 de specialisti in HR si manageri din companiile din estul Romaniei vor lua parte la workshop-urile, prezentarile si sesiunile de debate care vor pune in discutie aceste 5 principale tendinte, dar si alte subiecte de interes pentru industria de HR&Management locala si nationala.
1. Managementul talentelor : deficitul de talente este una dintre cele mai pregnante probleme ale companiilor, atat in Europa cat si pe noile piete de desfacere din afara ei, iar pentru a evita regrestul acestea trebuie sa ia masuri pentru a identifica acei angajati cu un potential, ca mai apoi sa ii formeze si sa le ofere cadrul necesar de lucru si sa ii transforme in performeri.
2. Managementul demografic: Media de varsta a angajatilor in Romania, dar si in tarile europene este inaintata, iar in acest caz companiile se confrunta cu doua riscuri: pierderea celor mai buni angajati pe masura ce acestia ies la pensie si imbatranirea prematura a pietei de munca. Apoi, specialistii HR trebuie sa aiba in vedere modalitatea in care angajatii din generatia X colaboreaza cu cei din generatia Y. Intrebarea care apare este “Cum putem sa prevenim aceasta tendinta si cum ii putem atrage si mentine in companii pe cei din generatia Y?”
3. Work-life balance: Cum astazi linia intre viata privata si viata profesionala este una foarte subtire, angajatii sunt mult mai atenti atunci cand aleg un post, axandu-se pe cat de mult ii ajuta respectivul loc de munca in dezvoltarea personala si in atingerea obiectivelor proprii.
O solutie pentru companii ar fi ca acestea sa se axeze pe un program flexibil al angajatilor, astfel incat acestia sa poata bifa si dezvoltarea personala.
4. Learning organisations : Companiile trebuie sa isi pregateasca angajatii sa lucreze cu elemente complexe, cu o viteza ametitoare, adaptandu-se schimbarilor rapide ale tehnologiei si tendintelor economice. Aceasta masura este necesara cu atat mai mult cu cat sistemele nationale de educatie par sa nu faca fata noilor tendinte si nu pot adapta programul educational la cerintele pietei.
Intr-un mediu economic schimbator, diferenta dintre companiile care vor excela si cele care vor esua este data de modalitatea in care isi pot educa angajatii in spiritul strategiei globare a organizatiei.
5. Managementul schimbarii si al culturii organizationale: pe masura ce organizatiile isi extind pietele de desfacere pe mai multe regiuni si, in acelasi timp, apeleaza la servicii externalizate, schimbarea sau gestionarea culturii organizationale devine o aptitudine esentiala a companiilor. Studii realizate de BGG (Boston Consulting Group) arata ca in Europa cei aflati in bordul de conducere cer specialistilor si managerilor de HR din companiile pe care le gestioneaza sa dezvolte si sa aplice tehnici si metodologii care sa permita organizatiei sa comunice angajatilor nevoile companiei, incurajandu-i sa participe activ la solutionarea problemelor care apar pe parcurs.
Aceste 5 tendinte nu rezuma doar asteptarile celor mai mari companii din Europa, ci si cele mai mari temeri ale responsabilor de HR din aceste companii, tocmai pentru ca acestia trebuie sa depuna eforturi sustinute pentru a imbunatati echipele din care fac parte. Insa, ce este important de retinut este faptul ca organizatiile care vor tine cont de aceste 5 tendinte vor reusi sa construiasca un avantaj competitiv sustinut, care-i vor transforma in timp in lideri de piata.
Pe 23 si 24 octombrie, la cea de-a doua editie HR Summit Iasi, peste 120 de specialisti in HR si manageri din companiile din estul Romaniei vor lua parte la workshop-urile, prezentarile si sesiunile de debate care vor pune in discutie aceste 5 principale tendinte, dar si alte subiecte de interes pentru industria de HR&Management locala si nationala.
Vino si tu la HR Summit si alatura-te celei mai mari comunitati de HR din Romania! Mai multe informatii despre eveniment se gasesc pe site-ul www.iasi.hrsummit.ro.