Victor Ponta, la RTV: Vom avea noul guvern si bugetul pe 2015 pana la sfarsitul lunii decembrie, scrie economica.net.
"Noi o sa avem buget anul acesta, pentru ca avand cinci saptamani intre momentul duminica, 16 noiembrie, si momentul preluarii mandatului de presedinte, noi pe 21 decembrie avem guvernul - prim-ministru, structura guvernului, avem bugetul si toate acestea le putem adopta pana la sfarsitul lunii", a spus Ponta la Romania TV.
Ponta: Situatie fara precedent in ultimii 25 de ani: excedent bugetar. Ce spun cifrele?, se intreaba capital.ro.
Premierul Victor Ponta a declarat ca exista o situatie fara precedent, cel putin in ultimii 25 de ani: bugetul a avut surplus in primele zece luni din 2014. Datele Ministerului de Finante demonstreaza ca, inainte de criza, bugetul a inregistrat excedent, la sfarsitul lunii octombrie atat in 2006, cat si in 2007.
''O situatie fara precedent totusi, cel putin in ultimii 25 de ani, situatie confirmata de ministrul Valcov si doamna Petrescu, luni. Este pentru prima data cand la finalul a 10 luni, la 31 octombrie, bugetul Romaniei are excedent. Avem 176 de miliarde venituri si 175,6 cheltuieli, in conditiile in care obligatiile noastre internationale ne permit sa fim la 2,2% din PIB deficit'', a declarat prim-ministrul Victor Ponta.
Romanii pot schimba furnizorul de energie chiar daca au datorii, anunta evz.ro.
Romania este tara din Uniunea Europeana unde legea le permite consumatorilor de energie electrica sa isi schimbe furnizorul chiar daca nu au achitat toate facturile, a declarat, luni, directorul general al Asociatiei Companiilor de Utilitati din Energie, Silvia Vlasceanu, intr-o conferinta pe teme de concurenta, scrie Agerpres.
"Suntem singura tara din UE care introdus posibilitatea ca un client sa-si schimbe furnizorul de energie fara a avea obligatia de a-si plati facturile', a spus ea.
Cu cat ne taxeaza bancile la retragerea banilor de pe card sau la interogarea soldului. Din martie, aceste comisioane vor aparea pe ecranele bancomatelor, mentioneaza adevarul.ro.
Bancile vor fi obligate, din martie 2015, sa prezinte pe ecranele bancomatelor costurile fiecarei operatiuni, pe care acum le listeaza doar pe site-urile proprii. Afisarile vor arata ce procentaje sau, dupa caz, si ce sume minime se percep pentru fiecare tranzactie.
„Adevarul“ va prezinta ce comisioane percep in prezent bancile pentru interogarile de cont ori pentru retragerile de numerar din ATM-uri sau, concret, ce ar trebui sa se afiseze pe ecranele bancomatelor daca normativul care se va aplica din martie 2015 ar intra acum in vigoare.
Comentarii articol (0)