Consiliul Concurentei: Romania are printre cele mai mari comisioane bancare din UE, scrie economica.net.
Comisioanele bancare sunt la un nivel foarte ridicat in Romania in raport cu celelalte state membre UE, arata Consiliul Concurentei in a cea de-a sasea editie a Raportului asupra concurentei in sectoare cheie ale economiei nationale.
Autoritatea romana de concurenta mentioneaza ca un studiu al Comisiei Europene realizat in anul 2009 arata ca Romania se situa pe locul patru in topul tarilor cu cele mai mari costuri aferente unui cont de plati.
Comisia Europeana a lansat un infringement impotriva Romaniei pentru tratament fiscal discriminatoriu, titreaza evz.ro.
Comisia Europeana a lansat un infringement impotriva Romaniei din cauza tratamentului fiscal discriminatoriu aplicat persoanelor fizice nerezidente care obtin venituri in Romania, potrivit unui comunicat la C.E. citat de Mediafax.
"Comisia a solicitat Romaniei sa isi modifice normele privind impozitarea veniturilor provenite din activitati independente desfasurate de persoane fizice nerezidente. Comisia Europeana considera ca ele constituie o restrictie la libera prestare a serviciilor si la libera circulatie a capitalurilor in cadrul pietei interne", se arata in comunicat.
BCE va stabili ce banci din Romania va supraveghea direct, anunta capital.ro.
Bancile romanesti considerate semnificative de Banca Centrala Europeana (BCE) vor intra in supravegherea directa a institutiei europene, numarul lor urmand a fi stabilit pana la finalul acestui an, in conditiile in care la nivelul sistemului bancar se va derula un exercitiu de evaluare cuprinzatoare a activelor, in 2015, a declarat, miercuri, Virgil Dascalescu, sef Serviciu Stabilitate Financiara din Banca Nationala a Romaniei.
"Pentru ca sistemul bancar romanesc este dominat de banci cu parinti in zona euro, filialele acestor institutii de credit pot fi considerate semnificative si supravegheate de BCE in cadrul cooperarii stranse. Numarul exact de banci care vor fi supravegheate de BCE va fi stabilit in zilele care urmeaza", a explicat Dascalescu, intr-un seminar de specialitate.
Cheltuielile cu energia termica pot depasi pragul de suportabilitate al unei familii, mentioneaza romanialibera.ro.
Cheltuielile cu energia termica pot depasi 10% din veniturile unei familii, nivel considerat prag de suportabilitate, si pot ajunge pana la 12% si chiar 14-15% in unele regiuni ale tarii, potrivit Consiliului Concurentei.
"Analiza de suportabilitate arata ca ponderea cheltuielilor cu energia termica in venitul mediu al unei gospodarii ar putea depasi pragul acceptat de 10%, putand ajunge pana la 12% la nivel national si chiar 14-15% in unele regiuni ale tarii", arata Consiliul Concurentei, intr-un raport publicat joi, scrie Mediafax.
Comentarii articol (0)