avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Competenta consiliul concurentei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Competenta consiliul concurentei

CONSILIUL CONCURENTEI verifica activitatea firmelor cu capital integral privat?
Detin o firma care se ocupa de de cresterea porcilor si pana in prezent am beneficiat de subventie de la stat.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 13 Septembrie 2019
Buna ziua,

Raspunsul este afirmativ.
Insa trebuie avut in vedere ca obiectul activității Consiliului Concurenței este acela de a proteja şi de a stimula concurenţa pe piaţa românească în vederea dezvoltării unui mediu concurenţial normal, pentru ca, în final, să se asigure o promovare cât mai bună a intereselor consumatorilor.

Astfel, in functie de situatia concreta din speta dumneavoastra se poate stabili daca acest organism este competent sau nu.

Cu stima,
Si controlul nu are legatura cu faptul ca ati beneficiat sau nu de subventie de la stat.
"Consiliul Concurenţei îndeplineşte rolul de autoritate naţională de contact în raporturile dintre Comisia Europeană şi autorităţile şi instituţiile publice, alţi furnizori de ajutor de stat şi beneficiarii de ajutor de stat, implicaţi în procedurile din domeniul ajutorului de stat.

Furnizorii de ajutor sunt obligaţi să pună la dispoziţia Consiliului Concurenţei, în formatul solicitat de acesta, toate datele şi informaţiile necesare pentru monitorizarea ajutoarelor de stat sau de minimis la nivel naţional, inclusiv pentru întocmirea inventarului ajutoarelor de stat şi de minimis şi a rapoartelor şi informărilor necesare îndeplinirii obligaţiilor României în calitate de stat membru al Uniunii Europene.

În situaţia în care datele şi informaţiile transmise de furnizor nu clarifică aspectele sesizate, Consiliul Concurenţei poate dispune o acţiune de control la întreprinderea beneficiară a măsurii de sprijin, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Echipa de control a Consiliului Concurenţei va fi însoţită de reprezentanţii furnizorului."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ziua europeana a concurentei si competitivitatii in romania – ed. iv dumitru2000 dumitru2000 Am gasit pe net urmatorul anunt intersant: "ZIUA EUROPEANA a CONCURENTEI si COMPETITIVITATII in Romania – ed. IV Palatul Parlamentului, 6 Noiembrie ... (vezi toată discuția)
Ajutor de minimis Eliza Matei Eliza Matei Stie cineva cui ma pot adresa pentru ajutor de minimis prevazute in HG nr.1164/2007. am o firma de contabilitate infiintata anul acesta si m-ar interesa sa ... (vezi toată discuția)
Tichet rabla MihaelaSebeni MihaelaSebeni Eu, ca persoana juridica, pot folosi tichetul unei persoane fizice pentru achizitionarea unui autoturism? (vezi toată discuția)