Firmele de asigurare pierd sute de miliarde de euro pe mana naturii, scrie capital.ro.
Pierderile globale provocate de catastrofele naturale au crescut pana la 200 miliarde dolari pe an in ultimul deceniu, adica de patru ori mai mult decat in anii ’80. Companiile de asigurare suporta o buna parte a acestor costuri.
In ultimii 30 de ani, aproximativ 2,5 milioane de persoane si-au pierdut viata in catastrofe naturale, trei sferturi fiind legate de evenimente meteorologice extreme, iar pagubele s-au ridicat la 3.800 miliarde dolari, arata un raport al Bancii Mondiale.
Aberatia care a dus la impozitarea alocatiilor inca produce efecte, mentioneaza evz.ro.
Prevederea din Codul Fiscal prin care romanii sunt obligati sa achite minimum 53 de lei, in contul contributiilor la sanatate, doar pentru ca realizeaza castiguri infime din dobanzi sau dividende, genereaza o multime de probleme de mai multi ani.
Impinsi de la spate de premier, reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au gasit un subterfugiu prin care au sistat somatiile de plata trimise pentru castigurile din alocatii.
Ponta: Romania nu mai are nevoie de un acord tip preventiv cu FMI, dar o linie flexibila nu strica avand in vedere situatia din regiune, precizeaza adevarul.ro.
Romania nu mai are nevoie de un acord tip preventiv cu Fondul Monetar International (FMI), dar incheierea unui acord flexibil, de tipul celui pe care il are Polonia, nu strica si nu costa, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, adaugand ca negocierile in acest sens vor avea loc dupa incheierea acordului actual.
Comentarii articol (0)