Dumitru: Daca firmele ar putea plati electronic taxele, Romania ar urca in clasamentul de competitivitate, scrie economica.net.
Rezolvarea problemelor legate de declararea si plata taxelor si impozitelor de catre firme in sistemul electronic ar determina urcarea cu 10 locuri a Romaniei in clasamentul de competitivitate, a declarat, marti, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, in conferinta 'Economia: De la made in Romania la made by Romania', organizata de Academia de Studii Economice.
'Marea problema in Romania este rezultata din imposibilitatea companiilor de a face plati electronice la scara larga, fara restrictii. Daca Romania va rezolva problema aceasta, adica toate companiile sa poata declara si plati electronic taxele si impozitele, ar urca 10 pozitii in clasamentul competitivitatii', a spus Dumitru.
Comisia Europeana: Salariul minim in Romania nu este decis transparent, titreaza capital.ro.
In Romania nu exista momentan transparenta in stabilirea salariului minim, iar tocmai de aceea autoritatile trebuie sa realizeze, in perioada urmatoare, un ghid salarial transparent, a declarat marti un oficial al Comisiei Europene.
'In privinta salariului minim, analiza Comisiei arata ca momentan nu exista transparenta in stabilirea salariului minim si acest lucru trebuie discutat la nivelul Guvernului. Consideram ca este importanta existenta unei balante intre cresterea salariului pe baza competitivitatii si respectarea intereselor partenerilor de afaceri. In acest context, comisia recomanda realizarea unui ghid salarial transparent, luand in calcul si opinia partenerilor sociali. Vorbim de trei elemente de baza: 1. un ghid transparent; 2. sa existe un proces de consultare cu partenerii sociali; 3. stabilirea salariului minim trebuie sa ia in calcul si situatia economica a tarii', a afirmat Michel Servozal, directorul general al Directiei generale pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune a Comisiei Europene.
De unde iau romanii bani pentru a demara afaceri, se intreaba evz.ro.
Aproape 50% dintre antreprenori s-au autofinantat atunci cand au demarat o afacere si doar 12,4% dintre acestia au apelat la o finantare bancara, arata un sondaj iVox, efectuat la cererea Bancii Romanesti.
De asemenea, 9% dintre respondenti au declarat ca au beneficiat de ajutorul unui investitor, partener sau fond de investitii.
Gigantii asigurarilor platesc zeci de miliarde de euro din cauza capriciilor naturii, anunta romanialibera.ro.
Pierderile globale provocate de catastrofele naturale au crescut pana la 200 miliarde dolari anual in ultimul deceniu, adica de patru ori mai mult decat in anii ‘80. Companiile de asigurare suporta o buna parte a acestor costuri.
In ultimii 30 de ani, aproximativ 2,5 milioane de persoane si-au pierdut viata in catastrofe naturale, dintre care trei sferturi legate de evenimente meteorologice extreme, iar pagubele s-au ridicat la 3.800 miliarde dolari, arata un raport al Bancii Mondiale publicat la Varsovia cu ocazia unei conferinte ONU dedicate modificarilor climatice.
Comentarii articol (0)