"Criza francului elvetian". Cum a esuat BNR in reglementarea creditelor in valuta, scrie economica.net.
Aprecierea masiva a francului elvetian a reaprins discutiile despre pericolul creditelor in valuta. Se cauta vinovatii pentru indatorarea populatiei in monede straine. Sunt acuzati de-a valma bancile hraparete ori clientii inconstienti. In spatele pietei sta, insa, si Banca Nationala a Romaniei, cu regulamentele sale, care au contribuit in ultimii zece ani la situatia de fata.
Oficial din Finante: Plafonarea platilor cash va fi aprobata pana in vara, titreaza capital.ro.
Proiectul de lege privind plafonarea platilor in numerar va fi aprobat in Parlament pana la finalul sesiunii parlamentare din aceasta vara, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Dan Manolescu in cadrul unei conferinte pe teme de fiscalitate organizata de PwC.
"Proiectul este in Camera Deputatilor, a fost aprobat de Senat in toamna anului trecut si ne asteptam sa fie aprobat in plen pana la finalul sesiunii din vara acestui an", a precizat Manolescu.
BNR: „Conversia francilor in lei nu va fi benefica pentru clienti”, informeaza adevarul.ro.
Dupa ce bancile care au imprumutat romanilor franci elvetieni au adoptat masuri prin care sprijina clientii, francul reuseste sa se stabilizeze in fata monedei nationale. Cu toate acestea, BNR spune ca o conversie a valutei in lei, in acest moment, nu ar ajuta romanii cu nimic.
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat ieri, la RFI, ca „romanii nu au ascultat de vocile prezente in spatiul public din partea institutiei, iar numarul celor care au imprumutat franci elvetieni de la banci este de 75.000”.
Cum verific cati bani am in contul de pensie privata, anunta adevarul.ro.
Cum verific cati bani am in contul de pensie privata? Multi romani contribuie lunar la sistemul de pensii private, dar nu stiu ce sume au acumulat. „Adevarul“ iti arata cum poti verifica cati bani ai in contul de pensie privata.
Aproape 6,3 milioane de romani care sunt, in prezent, participanti la sistemul de pensii private obligatorii, iar contributiile virate de ei sunt gestionate de unul dintre administratorii celor opt fonduri de pensii private.
Comentarii articol (0)