Datoriile pot pica din cer: Cum te considera Fiscul anuntat, desi nu ai luat la cunostinta, titreaza capital.ro.
Daca descoperiti o datorie la Fisc, dar nu ati primit nicio hartie, sunteti buni de plata pentru ca deciziile de impunere sau somatiile pot fi comunicate si prin publicitate, adica prin afisarea la sediul si pe site-ul ANAF. Legal, este varianta folosita in ultima instanta, cand contribuabilul este de negasit, dar in practica, pot aparea abuzuri.
Deciziile de impunere, somatiile, notificarile, actele administrativ-fiscale, in general, sunt comunicate prin trei modalitati: prin remitere cu semnatura destinatarului sau prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, prin publicitate si electronic, dar numai la cererea contribuabilului.
De ce nu pot lua produse gratis clientii care nu primesc bon fiscal, anunta adevarul.ro.
Normativul prin care clientii ar fi indreptatiti sa plece cu bunul sau serviciul achizitionat fara sa-l plateasca, daca vanzatorii nu le elibereaza bon fiscal, nu va putea fi aplicat pentru ca, in practica, banii sunt deja dati in momentul inregistrarii tranzactiei in casa de marcat, sustin specialistii. in plus, prevederea ar putea declansa conflicte.
Odata cu ordonanta de reglementare a Loteriei Bonurilor Fiscale, Guvernul a introdus si o prevedere potrivit careia cumparatorii vor putea pleca fara sa plateasca daca vanzatorii nu le dau bon fiscal. Specialistii contactati de „Adevarul“ spun ca aceasta prevedere va fi imposibil de pus in practica.
Creditele obisnuite devin mai avantajoase decat „Prima casa”, scrie evz.ro.
Creditele imobiliare au aproape aceleasi dobanzi cu cele din programul guvernamental, relansat ieri. In plus, se acorda mai usor, iar procedura de executare silita este mai greoaie.
In timp ce creditele „Prima casa” au avantajul unui avans mic, imprumuturile obisnuite se acorda repede si nu au o suma maxima.
Romanii retrag din banci mai putini bani decat au depus, mentioneaza adevarul.ro.
Economistii asteapta o noua reducere a dobanzii de politica monetara, semn ca BNR stimuleaza consumul si descurajeaza economisirea. Cu toate acestea, reducerile in cascada ale dobanzii-cheie de anul trecut nu au determinat reluarea creditarii, romanilor fiindu-le frica sa ia imprumuturi, iar bancilor sa le acorde.
Banca Nationala ar putea reduce in sedinta de miercuri a Consiliului de Administratie dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 2,25%, urmand ca tendinta sa se pastreze, iar la finele anului aceasta sa coboare la 2%.
Comentarii articol (0)