Doi politisti cu credit in franci elvetieni au castigat procesul cu Raiffeisen. Rata scade la jumatate, scrie economica.net.
Doi politisti, clienti ai Raiffeisen Bank, au castigat pe fond procesul cu Raiffeisen Bank, dupa o restructurare a creditului care, in loc sa-i ajute, i-a pus in situatia sa plateasca cu 27.000 de franci elvetieni in plus. Acestia vor plati o dobanda de doar 2% in loc de 8%.
Economica.net prezenta in urma cu un an cazul a doi politisti, sot si sotie, cu credit in franci elvetieni la Raiffeisen Bank. Dupa taierea salariilor bugetarilor cu 25% in 2010, familia a ramas fara posibilitatea de a-si acoperi ratele la banca. Deprecierea abrupta a leului in fata francului elvetian a facut si mai dificila situatia celor doi bugetari, asa ca au solicitat o restructurare a creditului, pentru ca locuinta gajata sa nu fie executata silit de catre banca.
Patronii care folosesc firma ca ATM personal sunt suspectati de Fisc ca-si ascund averile, mentioneaza capital.ro.
Banii imprumutati companiei si restituiti asociatilor pot masca dividende sau venituri nejustificate, chiar ilicite in unele cazuri, fiind considerate de Fisc principala metoda de ascundere a averilor personale ale patronilor.
Creditarea firmelor este o practica obisnuita in Romania. Asociatii aduc bani de acasa pentru a-si demara afacerile, pentru a porni investitii si chiar pentru a acoperi cheltuieli curente atunci cand compania se afla in impas si produce insuficient. Exista, insa, si situatii care trezesc suspiciuni.
Analistii contrazic BNR pe tema inflatiei. In Romania preturile trebuie sa ramana mici, informeaza evz.ro.
Expertii in economie contrazic afirmatiile elitelor bancare si guvernamentale, conform carora scaderea generalizata a preturilor afecteaza negativ economia ducand la scaderea productiei si chiar la recesiune.
Inflatia a scazut in Romania simtitor in ultimul timp, atingand, aproape luna de luna, minime istorice. In prima luna a anului, preturile au crescut cu numai 0,4% fata de aceeasi luna de anul trecut, observandu-se ieftiniri atat in sectorul alimentelor, cat si la servicii.
Ce afaceri mai merg bine in Romania. In ce domenii au crescut cel mai mult vanzarile, unde au scazut, anunta adevarul.ro.
Serviciile cu un grad inalt de complexitate si fabricarea de produse cu valoare adaugata mare au avut anul trecut cele mai consistente cresteri ale cifrei de afaceri, dar si constructia de locuinte a inregistrat un avans semnificativ pe fondul reculului din anii precedenti.
Topul cifrelor de afaceri, intocmit de „Adevarul“ pe baza datelor centralizate la Institutul National de Statistica (INS), arata ca serviciile si industria care se axeaza pe calitate au cele mai mari cresteri ale vanzarilor.
Comentarii articol (2)