ANPC: milioane de clienti bancari care nu au denuntat OUG 50 ar putea beneficia de deciziile instantelor pe clauze abuzive, scrie economica.net.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a revocat un ordin intern prin care clientii bancilor erau impartiti in doua categorii: cei care au denuntat actele aditionale de aliniere la OUG 50/2010 si cei care nu au facut-o. Presedintele ANPC spune ca de deciziile pozitive ale instantelor din procesele impotriva bancilor vor beneficia toti consumatorii. Astfel, acestia ar putea plati rate mai mici la banci, dupa eliminarea diferitelor clauze privind dobanzile si comisioanele.
Presedintele ANPC, Marius Dunca, a revocat un ordin din 2013 al fostului presedinte, Bogdan Nica, privind felul in care sunt tratate reclamatiile consumatorilor privind clauzele abuzive din contracte.
Venituri in Romania: Cei din domeniile cu salarii mari castiga de cinci ori mai mult decat cei mai prost platiti, mentioneaza evz.ro.
In luna ianuarie 2015, castigul salarial mediu brut a fost de 2408 lei, cu 6,7% mai mic decat in luna decembrie 2014, potrivit datelor prezentate astazi de INS. Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1740 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 126 lei (6,8%).
Cele mai mari salarii medii nete s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4594 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1005 lei), unde s-au obtinut asadar venituri de circa cinci ori mai mici decat in domeniile bine remunerate.
Sindicalistii de pe calea ferata vor picheta Ministerul Finantelor pentru a-si putea incheia contractele colective de munca, anunta adevarul.ro.
Sindicalistii din transporturi feroviare ne anunta ca vor picheta, timp de doua zile, sediul Ministerului Finantelor Publice, nemultumiti de faptul ca sunt in imposibilitatea incheierii contractelor colective de munca, dar si de reducerea nejustificata a numarului de trenuri de calatori.
Pichetele sindicalistilor din transporturi feroviare ar urma sa aiba loc miercuri si joi, de la 10.00 pana la 12.00, se arata intr-un comunicat transmis redactiei noastre.
De ce platesc tinerii mai mult pe asigurare si cum sunt tratati in restul Europei, se intreaba romanialibera.ro.
Cele mai recente statistici ale Politiei Rutiere arata ca, in Romania, 37,4% dintre soferii vinovati de producerea accidentelor rutiere grave in anul 2013 sunt incadrati in categoria de varsta 16-30 de ani. Aceleasi statistici arata ca tinerii detin o pondere de mai putin de un sfert in totalul posesorilor de permise de conducere, respectiv de 23,9%.
Acest raport demonstreaza gradul de implicare crescuta a tinerilor conducatori de autovehicule in producerea de accidente rutiere grave, in comparatie cu alte categorii de varsta.
Comentarii articol (0)