Seful AURSF : Consumatorul roman de servicii financiare este printre cei mai abuzati consumatori europeni, scrie economica.net.
Consumatorul roman este printre cei mai abuzati consumatori europeni de servicii financiare si plateste unele dintre cele mai mari costuri la credite din Uniunea Europeana, a declarat, luni, presedintele Asociatiei Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), Alin Iacob, la o conferinta de specialitate, cu ocazia Zilei Consumatorului de Servicii Financiare.
'Nu exista in UE, poate in cazuri exceptionale, o marja la creditele ipotecare care sa depaseasca 10 puncte procentuale, cum din pacate este cazul multor consumatori din Romania', a spus Alin Iacob.
"Prima masina" nu este pentru oricine, titreaza capital.ro.
Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi a demarat luna aceasta, iar bancile si dealeri auto spera sa atraga cat mai multi cumparatori.
Achizitionarea unui automobil este mai usoara, incepand cu aceasta luna, odata cu demararea programului „Prima Masina“. Tinerii cu varsta peste 18 ani trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al autoturismului nou si se obliga sa asigure masina printr-o polita de tip CASCO.
ANPC: Consumatorii nu ar fi fost informati suficient la momentul semnarii contractelor de credit, mentioneaza evz.ro.
Consumatorii reclama ca nu au fost informati suficient la momentul semnarii contractelor de credit, a afirmat Mihaela Manolescu, Sef Serviciu Produse si Servicii Financiare, in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), la conferinta "Ziua Consumatorului de Servicii Financiare", informeaza Agerpres.
Clientii reclama si faptul ca le-a fost pusa la dispozitie o documentatie stufoasa, greu de inteles pentru un consumator fara cunostinte in domeniu financiar.
Fonduri europene pentru tineri. 50.000 de euro pentru o ferma, anunta adevarul.ro.
Uniunea Europeana va aproba pana la jumatatea lunii aprilie, o varianta finala a Programului National de Dezvoltare Rurala, care este valabil pana in anul 2020. Asta inseamna ca incep sa se acorde si fondurile europene in agricultura pentru tineri.
Prin PNDR 2014 - 2020, Romania are alocata o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro vin din fonduri europene, iar 1,347 de miliarde sunt de la bugetul de stat.
Comentarii articol (0)