Valoarea medie a unui cont pe Pilonul II a ajuns la 4.479 lei in 2014, cu 34% peste 2013 – ASF, scrie economica.net.
Valoarea activelor totale aflate in administrare la nivelul intregului sistem de pensii private a fost, in anul 2014, de 20,2 miliarde de lei (4,5 miliarde de euro), in crestere cu 36,65% fata de anul 2013, suma medie acumulata in contul de pensie obligatorie fiind de 4.479 lei, iar in contul de pensie facultativa de 3.001 lei, reiese din datele transmise marti de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).
In privinta pensiilor administrate privat (Pilonul II), valoarea totala a activelor nete inregistrata la 31 decembrie 2014 a fost de 19,12 miliarde de lei (4,27 miliarde de euro), in crestere cu 37,15% fata de anul trecut.
De ce nu scad facturile la curent. Romanii nu vor sau nu pot sa schimbe furnizorul, anunta evz.ro.
In goana dupa profit, marii furnizori de energie nu sunt interesati sa faca oferte atractive de pret consumatorilor casnici. Astfel, acestia raman blocati in relatia cu companiile de profil.
La aproape sase luni de la aparitia ordinului Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei privind schimbarea furnizorului de energie electrica de catre clientul final, romanii nu profita de facilitatea ce le-ar putea aduce, in final, facturi mai ieftine.
Depozitele in dolari pot fi pariul castigator in acest an, mentioneaza adevarul.ro.
Desi depozitele in dolari au cele mai mici dobanzi comparativ cu cele in lei sau euro, ele se pot dovedi cele mai avantajoase avand in vedere prognozele economistilor care indica un nivel de peste 4,5 lei pentru moneda americana.
Depozitele bancare in dolari se dovedesc a fi cea mai avantajoasa alegere pentru cei care vor sa economiseasca, iar asta nu datorita nivelului dobanzilor, care nu este mare, ci gratie cresterii semnificative a cursului de schimb leu/dolar, avans care va continua, potrivit estimarilor specialistilor.
Lege pentru recuperatorii de credite, titreaza romanialibera.ro.
Amenintarea familiei debitorului, inclusiv a copiilor, afise lipite in bloc si contactarea vecinilor. Asa descrie presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor „modul de lucru“ al companiilor de recuperare a creantelor.
”Colectarea pe teren implica contact personal cu debitorul la resedinta acestuia sau la locul de munca. Scopul vizitei este de a stabili motivele pentru care debitorul intampina dificultati de plata a datoriei, pentru a conveni un nou aranjament de plata, pentru a furniza sau completa documentele necesare si pentru a indruma debitorul sa ramburseze datoria. De asemenea, vizita poate include discutii cu vecinii debitorului, la resedinta acestuia”.
Comentarii articol (0)