Regulile de pe piata RCA s-ar putea schimba: ASF vrea sa-ti repari masina lovita de altul direct pe asigurarea CASCO, scrie economica.net.
Un mai vechi proiect discutat de arbitrul pietei asigurarilor a revenit in actualitate. Introducerea „compensarii directe” in caz de accident, un sistem care presupune repararea automobilului in baza asigurarii CASCO detinute de catre soferul pagubit, ar insemna un mare beneficiu pentru soferii romani. Sistemul a fost aplicat in Spania si a dat rezultate peste asteptari.
Specialistii Autoritatii de Supraveghere Financiara(ASF) discuta posibilitatea introducerii sistemului de compensare directa pentru asigurarile auto, au aratat, pentru Economica.net, surse apropiate situatiei.
Peste 5.800 de clienti cu credite in franci elvetieni cheama bancile la negocieri colective, titreaza capital.ro.
Peste 5.800 de clienti cu credite in franci elvetieni s-au inscris la negocieri colective cu cele sapte banci care au acordat cele mai multe credite in moneda elvetiana, cu scopul de a obtine o rata mai mica, dar fara prelungirea perioadei de rambursare a imprumutului, acestia urmand sa fie reprezentati de Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), Grupul Clientilor cu Credite in CHF si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
Reprezentantii clientilor au transmis, marti, celor sapte banci invitatii la negocieri pentru gasirea unor solutii reale pentru cei afectati de aprecierea puternica a francului elvetian si spera ca prima intalnire sa aiba loc la inceputul lunii aprilie, iar discutiile sa se finalizeze in maximum o luna.
Comisia Europeana ofera Romaniei 6,86 milioane de euro pentru "Fructe si legume in scoli", mentioneaza evz.ro.
Comisia Europeana a anuntat, miercuri, aprobarea bugetului pentru programul european de distribuire a fructelor si legumelor in scoli.
Romaniei va primi, astfel, 6,86 milioane de euro din totalul de 150 de milioane, informeaza Mediafax.
Reducerea TVA la alimente le strica socotelile agricultorilor: productia va fi la fel de scumpa, dar preturile de vanzare vor scadea, informeaza adevarul.ro.
Fermierii care lucreaza direct cu pamantul si cu animalele pentru a obtine alimentele cu TVA redusa la 9% au costuri de productie la care taxa pe valoarea adaugata va ramane tot de 24%, ceea ce le obtureaza fluxul de incasari si plati.
Reducerea TVA de la 24% la 9%, promisa de Guvern pentru alimentele de baza (carne, lapte, oua, peste, legume, fructe si chiar animale vii), a creat o asteptare pozitiva in randurile consumatorilor si comerciantilor, insa pentru agricultori aceasta masura nu e tocmai favorabila.
Comentarii articol (0)