""Ora Pamantului"" (eng. "Earth Hour") este sarbatorita de fiecare data in ultima sambata din luna martie, care este foarte aproape de echinoctiu, astfel incat toate orasele au parte de intuneric in intervalul 20.30 – 21.30, se mentioneaza pe site-ul dedicat evenimentului.
Mesajul campaniei este acelasi peste tot in lume: problemele cauzate de schimbarile climatice si de extra-consum sunt atat de grave, actuale si complexe, incat este nevoie urgenta de actiune, la nivel global. Iar vocea comuna a milioane de oameni pe tot globul ajunge chiar si in cele mai inalte foruri ale decidentilor.
""Ora Pamantului"" va fi sarbatorita in mai multe orase din Romania, printre care amintim Bucuresti, Timisoara, Satu Mare, Aiud, Alba-Iulia, Botosani, Arad, Constanta, unde iluminatul public va fi stins timp de o ora. In plus, in fiecare oras vor fi organizate evenimente culturale si urbane.
Lista completa a oraselor din Romania care participa la Campania "Ora Pamantului", precum si programul evenimentelor din fiecare oras le puteti consulta AICI.
Conform organizatorilor, in Romania, "Ora Pamantului" se sarbatoreste din anul 2009, tara noastra fiind parte astfel din comunitatea globala de peste doua miliarde de oameni.
De la un inceput relativ timid de noua orase la prima editie, "Ora Pamantului" a devenit o intrecere anuala in initiative pozitive.
De asemenea, incepand cu anul 2012, avem trei Capitale Earth Hour Romania care si-au castigat acest titlu in urma participarii la Competitia pentru Capitala Earth Hour – Bistrita, Timisoara si Satu Mare.
"Ora Pamantului" a fost organizata pentru prima data de catre WWF-Australia in Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand inregistrat de organizatia WWF la nivel global.
Peste 2,2 milioane de oameni si 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o ora in acea seara, ca semn al constientizarii problemei schimbarilor climatice.
Implicarea oamenilor de pe tot globul a facut in doar cativa ani ca "Ora Pamantului" sa devina cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La editia 2014, peste 7000 de orase din peste 162 de tari au stins lumina de "Ora Pamantului".
Comentarii articol (2)