Taxa pe valoarea adaugata se va reduce din 1 iunie la 9% la toate alimentele. Masura este cuprinsa in OUG nr. 6/2015 pentru modificarea si completarea Codului fiscal.
Documentul stabileste ca taxa pe valoarea adaugata va scadea din 1 iunie la 9% la toate alimentele, reducerea aplicandu-se fara diferentieri, chiar si la bauturile nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica.
Cititi AICI lista completa a produselor care vor avea TVA de 9%.
Legea nr. 134/2012 privind Codul de procedura civila a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 247 din 10 aprilie 2015.
Acest lucru vine in conditiile in care Codul de procedura civila a fost modificat in octombrie anul trecut prin Legea nr. 138/2014, care prevedea republicarea Codului de procedura civila, dandu-se textelor o noua numerotare.
Mai multe informatii in acest articol.
Inspectorii antifrauda vor sanctiona firmele care nu emit bon fiscal cu amenzi in functie de diferentele de bani dintre sumele din casa de marcat si cele din orice loc al magazinului, inclusiv cele detinute de angajati.
In plus, activitatea operatorilor economici ar putea fi suspendata, insa numai daca acestia se afla la a doua abatere inregistrata in doi ani.
Masurile sunt cuprinse intr-un proiect de ordonanta de urgenta, lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Finantelor.
Cititi articolul integral AICI.
Bacsisul ar putea fi trecut pe un bon fiscal separat si supus impozitarii, se mentioneaza intr-un proiect de act normativ propus recent de Ministerul Finantelor.
De asemenea, va ramane la aprecierea firmelor daca vor pastra bacsisul sau il vor distribui angajatilor. In functie de decizia lor, bacsisul va fi impozitat cu 16% fie ca profit al companiei, fie ca venit al angajatilor.
Detalii AICI.
Curtea de Justitie a Uniunii Europene s-a pronuntat recent in cauza C‑76/14 (Mihai Manea impotriva Institutiei Prefectului din judetul Brasov).
In esenta, judecatorii au decis ca nu se opun taxei auto pentru masinile importate aflate la prima inmatriculare in Romania sau pentru cele deja inmatriculate in tara la momentul primei vanzari.
Totusi, dreptul UE este incalcat in momentul in care statul scuteste de plata taxei auto proprietarii ale caror masini deja au fost inmatriculate in tara, daca pentru acestea s-a platit o taxa aplicabila anterior care a fost declarata incompatibila cu Tratatul privind functionarea Uniunii Europene (TFUE).
Aflati mai multe de AICI.
Bilanturile pe 2014 se depun pana pe 1 iunie, insa anumiti contribuabili trebuie sa indeplineasca aceasta obligatie mai devreme.
Concret, exista cateva categorii de contribuabili care trebuie sa intocmeasca si sa depuna situatiile financiare pentru 2014 pana pe 30 aprilie.
Articolul integral poate fi consultat AICI.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala are dreptul sa stabileasca din oficiu impozitele, taxele si contributiile pe care contribuabilii le au de achitat, in situtia in care acestia nu le declara singuri.
Masurile pe care Fiscul le aplica pentru a stabili din oficiu obligatiile de plata ale contribuabililor au fost completate printr-un act normativ recent intrat in vigoare.
Puteti citi despre noutatile aduse procedurii de stabilire din oficiu a obligatiilor de plata in acest material.
Posesorii de carduri de debit platesc diferite taxe si comisioane, in functie de banca de la care au cardul.
Acestea se aplica pentru emiterea cardului, pentru administrarea anuala, dar si pentru retragerea de numerar de la bancomate si pentru interogarea soldului.
Detalii in acest articol.
Persoanele care obtin venituri dupa data pensionarii pot solicita recalcularea pensiei, astfel incat cuantumul acesteia sa fie marit, stabileste legislatia aflata in vigoare in momentul de fata.
In acest sens, pensionarii pot sa se adreseze in orice moment unei singure autoritati.
Mai multe informatii puteti afla din acest articol.
Comentarii articol (0)