Taxa pe valoarea adaugata se va reduce din 1 iunie la 9% la toate alimentele. Lista detaliata a bunurilor care vor avea TVA de 9% este cuprinsa in Normele de aplicare a Codului fiscal, care au fost actualizate recent.
De asemenea, acelasi act normativ cuprinde si cateva exemple referitoare la modul in care se va aplica din 1 iunie reducerea TVA.
Aflati din acest material lista detaliata a bunurilor care vor avea TVA de 9%!
Activitatile independente desfasurate de profesiile libere sau in baza contractelor de drepturi de autor nu vor mai fi reclasificate in activitati dependente, desi Guvernul stabilise recent exact contrariul.
Concret, Executivul a anuntat recent ca a modificat Normele de aplicare a Codului fiscal, in sensul ca activitatile independente urmau sa fie reconsiderate drept dependente.
Modificarile la norme au fost publicate joi in Monitorul Oficial, insa acestea nu cuprind masura mentionata de Guvern.
Cititi articolul integral AICI!
Bacsisul va fi impozitat din 1 iunie, dupa cum se mentioneaza intr-un act normativ care modifica Normele de aplicare a Codului fiscal si care va intra in vigoare la aceasta data.
Totusi, cu o zi inainte de publicarea documentului in Monitorul Oficial, Senatul, in calitate de prima camera, a eliminat bacsisul din actuala legislatie.
Puteti citi pe larg despre aceasta situatie AICI.
Fostii angajati care fac concurenta neloiala firmei la care au lucrat vor fi sanctionati cu amenzi drastice, in conditiile in care recent a intrat in vigoare un act normativ care a modificat regulile in domeniu.
Astfel, daca acestia, spre exemplu, isi deschid propria firma, desfasoara aceeasi activitate ca fostul angajator si atrag clientii lui, atunci ei sunt sanctionati cu amenzi cuprinse intre 5.000 si 10.000 lei, fata de 1.000 si 5.000 lei, cat era cuantumul anterior.
Detalii in acest articol.
Procedura de ridicare a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale, a stabilit recent Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Astfel, masinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate in baza hotararilor consiliilor locale.
Decizia ICCJ vine ca urmare sesizarii recente a Avocatului Poporului referitoare la faptul ca instantele de judecata se pronunta in mod diferit asupra legalitatii hotararilor consiliilor locale de ridicare a masinilor parcate neregulamentar.
Mai multe informatii AICI.
Exista anumite domenii in care salariatii trebuie sa lucreze in schimburi, cum ar fi cele de productie sau de paza.
Legislatia muncii contine prevederi si pentru acest fel de activitate, iar modificarea recenta referitoare la repausul saptamanal are un impact concret asupra celor care lucreaza in schimburi.
Detalii in acest material.
Salariatii au posibilitatea de a primi de la angajatori o alocatie individuala de hrana sub forma de tichete de masa.
Valoarea unui astfel de tichet se majoreaza din aceasta luna, conform unui act normativ publicat joi in Monitorul Oficial.
Aflati care este noua valoare a tichetelor de masa de AICI!
Parintii pot primi lunar, din partea angajatorilor, tichete de cresa, pana la implinirea de catre copii a varstei de trei ani.
Tichetele sunt acordate salariatilor care nu beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, iar valoarea acestora, pentru primul semestru al anului 2015, a fost stabilita printr-un act normativ publicat astazi in Monitorul Oficial.
Mai multe detalii AICI.
Comentarii articol (0)