Marile tari ale lumii se tem ca nu mai vor mai avea bani de pensii. Au populatia foarte imbatranita, scrie economica.net.
Statele occidentale dezvoltate cu populatia cea mai imbatranita, respectiv Statele Unite, Germania si Italia, impartasesc aceeasi temere cu privire la viitorul platii pensiilor, chiar si la un nivel mai redus fata de cel din prezent, releva un sondaj efectuat de institutul american Pew si analizat joi de AFP.
Conform sondajului, numai 20% dintre americanii inca activi cred ca, atunci cand vor ajunge la varsta pensionarii, sistemul de pensii va dispune de fonduri suficiente pentru a le asigura plata sumelor achitate pensionarilor din prezent.
Profesiile libere si PFA, haosul taxarii continua: Cati vor fi fortati sa incheie contracte de munca, taxate de trei ori mai mult?, se intreaba capital.ro.
Guvernul isi recunoaste erorile in taxarea PFA si a liber profesionistilor ca salariati, prin decizia de a le sterge datoriile, dar nu repara cauzele problemei: criteriile neclare din Codul fiscal care permit reincadrarea veniturilor. Incertitudinea intretine teama de Fisc.
Miza autoritatilor pare sa fie, in aceste conditii, sa forteze cat mai multe din cele 600 mii de persoane cu activitati independente sa incheie contracte cu munca pentru care impozitarea este de trei ori mai mare.
Bogdan Chiritoiu vrea sa modifice Legea concurentei, mentioneaza romanialibera.ro.
Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat, joi, ca intentioneaza sa modifice Legea concurentei, pentru a stimula firmele sa-si recunoasca abaterile in domeniu, informeaza Agrepres.
"In acest an, trebuie sa modificam Legea principala a concurentei, nr. 21/1996. Din punctul meu de vedere, nu cred ca are nevoie de modificari fundamentale, deoarece este in pas cu ceea ce se intampla in restul lumii. Cred insa ca e necesara o modificare pe zona in care cei care au incalcat legea sa vina sa-si recunoasca faptele, pentru a scurta si simplifica astfel investigatiile demarate de autoritati. In acest moment, avem la dispozitie doua proceduri de actiune. In primul rand este vorba de instrumentul paneuropean numit clementa, prin care firmele care recunosc ca au gresit pot beneficia de amenda zero sau de reducerea substantiala a amenzii", a spus Bogdan Chiritoiu.
Comentarii articol (0)