ACCES GRATUIT
UGIR-1903 contesta Codul Fiscal
Uniunea Generala a Industriasilor din România-1903 contesta actuala varianta a Codului Fiscal, pe care Executivul si-a propus sa o dezbata si sa o aprobe în sedinta de Guvern de joi, deoarece în ea nu se regasesc modificarile acceptate initial în comisia de dialog social a Ministerului Finantelor Publice, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, Ioan Cezar Corâci presedintele acestei confederatii sindicale.
Articolul continuă mai jos
Uniunea Generala a Industriasilor din România-1903 contesta actuala varianta a Codului Fiscal, pe care Executivul si-a propus sa o dezbata si sa o aprobe în sedinta de Guvern de joi, deoarece în ea nu se regasesc modificarile acceptate initial în comisia de dialog social a Ministerului Finantelor Publice, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, Ioan Cezar Corâci presedintele acestei confederatii sindicale. Actuala varianta a Codului Fiscal, în opinia presedintelui UGIR-1903, mentine echivocul si arbitrarul "de regula", ceea ce înseamna ca acest Cod Fiscal poate fi modificat oricând. Acest lucru sustine presedintele UGIR-1903 nu confera stabilitate oamenilor de afaceri si mediului de afaceri în ansamblul sau. Modificarea Codului Fiscal nu se accepta decât odata pe an, iar aceste modificari sunt anuntate cu sase luni de zile înainte. "Numai la noi în tara se întâmpla ca prevederile unui Cod Fiscal sa fie modificate de la luna la luna. Ba, mai mult, se adopta Bugetul pentru anul viitor în conditiile în care la baza acestuia trebuie sa fie Codul Fiscal. Mai mult, nu s-a negociat nici salariul minim pe economie care si acesta trebuia sa stea la baza Bugetului pe anul viitor. Ne întrebam ce buget a fost adoptat în conditiile în care Codul Fiscal abia acum se discuta în Guvern", sustine acelasi presedinte Ioan Cezar Corâci. Reprezentantul oamenilor de afaceri din UGIR- 1903 considera ca "mentinerea ideii nedeductibilitatii unor cheltuieli ale firmelor care nu au profit este o premiera mondiala pentru România.
Deductibilitatea, sustine acelasi presedinte, nu poate fi legata, oriunde în lume, de cheltuieli, în scopul obtinerii de venituri impozabile si nu de profit. Se mentine, de asemenea, inegalitatea dintre agentul economic si cel de stat, amortizarea fiscala fiind calculata la valoarea nereevaluata, în timp ce impozitele se platesc la noua valoare?, afirma presedintele UGIR-1903. Cu toate acestea, confederatia patronala UGIR-1903 are si problemele sale de organizare. În opinia liderului UGIR-1903, neluarea în serios a partenerilor sociali, în special a confederatiilor patronale, de catre putere se datoreaza si faptului ca nu exista o organizatie puternica patronala la nivel national. "Acest lucru încercam sa-l facem acum si speram ca odata cu limpezirea apelor în UGIR-1903 sa aiba loc si unificare miscarii patronale în România, iar patronatul sa devina într-adevar o puternica forta de opozitie pentru putere", sustine Ioan Cezar Corâci. Conducerea UGIR-1903 a luat act cu surprindere ca aceasta confederatie patronala are datorii la Bugetul de Stat ce depasesc ordinul miliardelor. Toate acestea, sustine presedintele UGIR-1903, au fost înregistrate ca urmare a faptului ca fostul director general al confederatiei, Stelian Dorobantu, era singurul care decidea asupra modului în care se gestionau banii si situatia economico-financiara a UGIR-1903. "Acest lucru a fost posibil deoarece în Statutul UGIR-1903 era prevazut ca directorul tehnic, deci directorul general, era si ales de Adunarea Generala, dar era si angajat de catre presedintele UGIR- 1903.
În aceasta calitate, Stelian Dorobantu si-a permis sa ia decizii unilaterale fara a informa conducerea UGIR-1903", sustine Ioan Cezar Corâci. Pentru a pune capat tuturor disputelor si framântarilor ce existau în UGIR-1903 actuala conducere a confederatiei a hotarât pensionarea lui Stelian Dorobantu, acesta având 64 de ani. Urmeaza ca noul Consilul National al confederatiei sa valideze persoana pe care actualul presedinte al UGIR-1903 o va angaja pe acest post. În urma conferintei nationale a UGIR-1903 din vara acestui an sistemul de conducere al confederatie este unul european, sustin liderii acestei confederatii. Presedintele în exercitiu al confederatiei este secondat pe o perioda de doi ani de fostul presedinte si de viitorul presedinte al confederatiei, astfel încât toate deciziile sa se ia în cunostinta de cauza si sa fie o conducere unitara. "În aceste conditii speram ca problemele care de pâna acum de la UGIR-1903 sa nu se mai repete. Speram ca, într-adevar, sa devenim o confederatie patronala puternica, care sa sustina interesele membrilor sai în fata organelor puterii de stat", afirma membrul UGIR - 1903 Cazimir Ionescu.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)