ACCES GRATUIT
2005 a fost un an prost pentru industrie
Anul 2005 a fost unul dintre cei mai dificili ani pentru economia româneasca, a afirmat miercuri, într-o conferinta de presa, Ioan Cezar Corâci, presedintele UGIR-1903.
Articolul continuă mai jos
Anul 2005 a fost unul dintre cei mai dificili ani pentru economia româneasca, a afirmat miercuri, într-o conferinta de presa, Ioan Cezar Corâci, presedintele UGIR-1903. Schimbarea Codului Fiscal si introducerea cotei unice, dublata de liberalizarea contului de capital, care a fost sustinuta prin aprecierea brusca a monedei nationale, a dus la pierderi enorme pentru cele mai competitive întreprinderi din industria României, pentru cele care fac export pe piata europeana. "Adaugarea la aceste cauze a instabilitatii accentuate a mediului fiscal, întretinuta de multe ori de declaratii ale celor doi ministrii de Finante sau ale guvernatorului Bancii Centrale, au facut ca industria româneasca sa traverseze unul dintre cei mai slabi ani postrevolutionari", a afirmat presedintele UGIR-1903. În toate ramurile industriei s-au înregistrat în acest an scaderi semnificative. Deficitul balantei comerciale a crescut fata de anul trecut cu 2,5 miliarde de euro, adica cu 45 la suta. Acesta este bilantul real al economiei românesti în anul 2005, este de parere acelasi Ioan Cezar Corâci. UGIR-1903 este profund îngrijorata de problemele cu care se confrunta industria româneasca la începutul anului 2006, anul preaderarii României la Uniunea Europeana, de aceea solicita Guvernului României sa înceapa imediat discutii cu confederatiile patronale reprezentative pentru a elabora un plan de masuri concrete, cu termene fixe si responsabilitati clare, gestionate în comun de Executiv si confederatiile patronale, care sa permita pregatirea industriei si economiei românesti pentru integrarea europeana prin cresterea competitivitatii, rezolvarea problemelor de mediu, cresterea calificarii fortei de munca, dar si asanarea mediului de afaceri prin eliminarea birocratiei, reducerea coruptiei, a costurilor inutile si asigurarea stabilitatii. Membrii UGIR cred ca vremea declaratiilor politice festiviste a trecut si numai actiuni precise si coerente pot opri declinul industriei românesti si pot sustine integrarea europeana a acesteia.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)