Daca in primii 2 ani ai programului, peste 180 tineri au avut oportunitatea de a se alatura pentru doua luni Executivului, lucrand atat la sediul central al Guvernului, cat si in toate ministerele, anul acesta nu mai putin de 300 de studenti si tineri absolventi vor avea posibilitatea sa faca practica in cadrul celor 77 de autoritati si institutii publice ale administratiei centrale. Dintre acestea, amintim: Guvernul Romaniei, care ofera 27 de pozitii pentru participanti, Ministerul Afacerilor Interne – 17 pozitii; Ministerul Afacerilor Externe – 11 pozitii; Ministerul Apararii Nationale – 5 pozitii; Ministerul Economiei, Comertului si Turismului – 15 pozitii; Ministerul Justitiei – 5 pozitii; Ministerul Finantelor Publice – 13 pozitii sau Ministerul Tineretului si Sportului – 17 pozitii. Lista completa a institutiilor participante poate fi consultata accesand site-ul oficial al programului.
Programul ofera tinerilor oportunitatea de a beneficia de experienta profesionala in cadrul administratiei centrale, fiind urmarita indeplinirea urmatoarelor obiective:
• oferirea unei experiente directe si unice pentru tineri prin implicarea acestora in cadrul activitatilor intreprinse la Palatul Victoria si in celelalte institutii participante in program;
• dobandirea de experienta si cunostinte practice de catre tineri, precum si facilitarea intelegerii de catre acestia a procesului de guvernare;
• cultivarea spiritului civic al tinerilor cu potential pentru motivarea acestora in a se desavarsi profesional in Romania.
In premiera, participantii vor fi platiti. Acestia vor primi 900 de lei pe perioada stagiului
Spre deosebire de editiile de pana acum, anul acesta stagiarii vor fi remunerati. Ei vor primi suma de 450 lei la finalul fiecareia dintre cele doua luni, aceasta fiind alocata pe baza prezentei si implicarii active in cadrul programului.
Orarul de lucru al participantilor va fi acelasi cu al angajatilor institutiei in care vor fi repartizati, cu amendamentul programului scurt (ora 14.00) in zilele de vineri. Stagiarii care nu au resedinta in Bucuresti nu vor beneficia de cazare asigurata pe perioada celor doua luni de activitate, dar acestia vor avea posibilitatea cazarii contracost in caminele Universitatii "Politehnica" din Bucuresti.
Participarea la programul oficial de Internship al Guvernului se realizeaza in baza unei conventii incheiate intre Guvern si stagiar. Cei care indeplinesc cu succes activitatile din cursul celor doua luni ale programului vor primi un certificat nominal care sa ateste participarea lor in program. De asemenea, acestia vor putea solicita scrisori de recomandare din partea institutiilor in care au desfasurat stagiul de internship.
In aceste zile dosarele candidatilor sunt evaluate de catre o comisie mixta alcatuita din reprezentanti ai Guvernului si absolventi ai programului din anii anteriori, urmand ca in perioada 23 iunie – 9 iulie sa aiba loc interviurile si testele grila (acestea se vor desfasura online, testul urmand sa contina intrebari de inteligenta si de cunostinte privind organizarea constitutionala a statului).
Pe 14 iulie candidatii vor fi notificati cu privire la candidatura lor, indiferent daca raspunsul este pozitiv sau negativ, iar pe 20 iulie cei acceptati vor incepe stagiile de internship. Acestea se vor incheia pe 20 septembrie.
Reamintim ca programul este destinat exclusiv tinerilor care au varsta maxima de 25 ani si sunt nascuti nu mai devreme de anul 1990, iar 31 mai a fost ultima zi in care cei care au indeplinit condiitile de participare s-au putut inscrie.
Comentarii articol (0)