avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Stagii de traducere remunerate ºi neremunerate la ...
Discuție deschisă în Traduceri

Stagii de traducere remunerate ºi neremunerate la Parlamentul European

Parlamentul European ofera studentilor si absolventilor de universitati sau institutii similare mai multe posibilitati de a efectua stagii de traducere (platite sau neplatite) la Secretariatul sau general.
Stagii remunerate
Scopul acestor stagii este de a le permite stagiarilor sa isi completeze cunostintele dobandite in timpul studiilor si sa se familiarizeze cu activitatea Uniunii Europene, in special cu cea a Parlamentului European.
Candidatii la un stagiu de traducere remunerat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fie cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene sau ai unei tari candidate la aderare (Croatia, Islanda, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Muntenegru sau Turcia);
- sa fi implinit varsta de 18 ani la data inceperii stagiului;
- sa nu fi beneficiat de un stagiu remunerat sau de un angajament salarial de mai mult de patru saptamani consecutive pe langă o institutie europeana, un deputat sau un grup politic din Parlamentul European.
- sa fi obtinut, inainte de data limita de depunere a candidaturilor, o diploma corespunzatoare unui ciclu de studii universitare de minim trei ani;
- sa stapaneasca perfect una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene sau pe aceea a unei tari candidate si sa cunoasca in mod aprofundat alte doua limbi oficiale ale Uniunii Europene.
Normele privind stagiile de traducere remunerate, detalii despre conditiile de inscriere si datele de incepere a stagiilor le gasiti la urmatorul link:
[ link extern ]
Stagii neremunerate
Parlamentul European ofera si tinerilor care se afla la inceputul studiilor superioare posibilitatea de a face stagii practice neremunerate. Acestea sunt rezervate, cu prioritate, tinerilor care trebuie sa efectueze o perioada de stagiu in cadrul studiilor lor.
Detalii despre stagiile neremunerate:
[ link extern ]
L.C.

Alte discuții în legătură

Care sunt condiþiile ºi actele necesare pentru deveni traducãtor autorizat? bobby1981 bobby1981 As vrea sa traduc acte sub forma legala din romana in engleza , engleza romana , si nu stiu ce acte am nevoie si unde trebuie sa ma duc pentru a obtine o ... (vezi toată discuția)
Studii universitare pentru rezident roman la aceleasi taxe ca un cetatean roman Anda Mateiu Anda Mateiu Buna ziua! ca rog frumos daca ma puteti ajuta cu o informatie; sotul meu este rezident roman, avand carte de identitate pentru membrii familiei valabila pe 5 ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor romanesc branzovenescu branzovenescu Pe langa legile dreptului de autor prevazute de UE exista si prevederi specifice tarilor din cadrul uniunii? Cu alte cuvinte, Romania are si legi proprii sau ... (vezi toată discuția)