Vanzarile de autovehicule in Romania au crescut cu 18,3%, in primele cinci luni, anunta economica.net.
Vanzarile de autovehicule au inregistrat, in Romania, o crestere de 18,3% in primele cinci luni din 2015, fata de aceeasi perioada din anul anterior, pana la 48.182 de unitati, in timp ce productia nationala s-a majorat cu 0,9%, pana la 177.643 de unitati, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.
In acest context, vanzarile pe piata din Romania sunt, in continuare, sustinute de achizitiile realizate de catre persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind de 81%, in intervalul ianuarie-mai, in scadere, insa, fata de luna aprilie 2015, cand ponderea era de 88%, scrie Agerpres.
ANALIZA: Cum se misca economia in vacanta mare. Ce afaceri cresc si ce industrii sunt afectate de caldura, scrie adevarul.ro.
Eliberarea copiilor din rigorile scolii si concediile parintilor impulsioneaza afacerile din hoteluri, restaurante, cultura-spectacole, transporturi, comert cu dulciuri, jucarii, articole sportive si de camping si chiar renovarile casnice. Doar cateva industrii risca stagnarea in sezonul cald.
Vacanta mare (20 iunie – 13 septembrie) vine cu schimbari pozitive in mai multe categorii de afaceri, sosirea acesteia aducand o reala bucurie nu doar pentru copii, ci si pentru intreprinzatori.
Romania, magnet pentru investitorii imobiliari in cautare de profituri imediate, informeaza capital.ro.
Piata imobiliara romaneasca este curtata de fonduri de investitii interesate de profituri imediate, care achizitioneaza acum proprietati pentru a le vinde in decurs de trei ani cand vor veni investitorii institutionali, in actionariatul carora se regasesc banci, fonduri de pensii sau companii de asigurari, spune Silviana Badea, head of capital markets in cadrul companiei de consultanta imobiliara JLL Romania.
"Investitorii se uita la Romania, dar inca exista o problema de finantare a achizitiilor pe piata locala. Vedem fonduri care vin pentru profituri imediate. Vor sa intre acum si sa iasa in trei ani cand vor veni investitorii institutionali. Cand nu mai poti tine banii in banci si in bonduri, imobiliarele sunt o alternativa relativ sigura", a declarat Silviana Badea in cadrul unui seminar de specialitate organizat de Business Review.
Comentarii articol (0)