In ultima perioada, au tot fost adoptate o serie de acte normative care vizeaza persoanele beneficiare ale pensiilor de stat.
Concret, sunt patru documente, care au intrat deja in vigoare si care fac referire la: reducerea varstei de pensionare pentru cei care au lucrat cel putin doi ani in grupa I, majorari pentru pensionarii care au lucrat in grupele I si II, reintroducerea pensiilor militare de stat si pensia de serviciu pentru membrii Corpului diplomatic si consular.
Toate detaliile, AICI.
Raportarile contabile pentru prima jumatate a anului trebuie depuse la Fisc pana luni, 17 august, de toti operatorii economici care au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei in exercitiul financiar precedent.
Comparativ cu raportarea contabila de anul trecut, au fost introduse noi reguli de transmitere a situatiilor financiare, despre care puteti afla din acest material.
Cadrul legal care reglementeaza voucherele de vacanta a fost inlocuit in acest an, astfel incat acordarea acestor beneficii angajatilor este guvernata de alte acte normative decat cele de pana acum.
In ce conditii pot fi acordate voucherele, care este regimul fiscal aplicabil lor, cine se poate bucura de aceste beneficii, precum si multe alte informatii, utile atat salariatilor, cat si angajatorilor, sunt sintetizate AICI.
Locuintele aflate in cladirile cu bulina rosie nu mai pot fi asigurate nici macar printr-o polita facultativa, dupa ce, in urma unor modificari legislative recente, incheierea asigurarii facultative a fost conditionata de existenta asigurarii obligatorii.
In prezent, nu pot fi incheiate polite obligatorii pentru locuintele din cladirile incadrate in clasa I de risc seismic.
Detalii AICI.
Din luna ianuarie, partile implicate in procesele civile au posibilitatea de a primi pe e-mail incheierile de sedinta si hotararile judecatoresti, imediat ce acestea sunt incarcate in sistem.
Ce formalitati trebuie sa faca justitiabilii pentru a primi documentele pe e-mail?
Aflati de aici.
Cetatenii vor putea sa-si puna bunurile la dispozitia statului, in mod voluntar, pe durata concentrarii de trupe sau a exercitiilor militare.
De asemenea, in aceste situatii, persoanele fizice vor avea posibilitatea de a da o mana de ajutor, fie in mod voluntar, fie contra-cost.
Bunurile la care se face referire in propunerea legislativa sunt: mijloacele de transport (masini, trenuri, avioane, barci), cladirile, terenurile, animalele sau spatiile de depozitare.
Prevederile nu se aplica inca, dar sunt cuprinse intr-un proiect de act normativ, lansat recent de Ministerul Afacerilor Interne.
Mai multe informatii despre acest subiect, AICI.
Pe langa raportarile contabile la 30 iunie, care trebuie depuse la ANAF pana pe 17 august, mai exista si alte situatii financiare a caror termen de transmitere catre Fisc se apropie.
Mai exact, este vorba despre situatiile financiare consolidate, care trebuie intocmite anul acesta pana pe 31 august. Acestea sunt intocmite de catre societatea-mama, daca ea face parte dintr-un grup de societati si trebuie sa cuprinda, printre altele, bilantul consolidat, contul de profit si pierdere consolidat si notele explicative la situatiile financiare anuale consolidate.
Detalii in acest articol .
Legislatia muncii nu contine prevederi referitoare la retragerea demisiei. Totusi, salariatul poate reveni asupra deciziei pe care a luat-o in acest sens, doar cu o anumita conditie.
Aflati de aici care este conditia ce trebuie indeplinita in cazul in care un angajat se razgandeste asupra demisiei sale.
Comentarii articol (0)