Perechea formată din tenismenul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a obţinut calificarea la Turneul Campionilor, care se va desfăşura la Londra între 15 şi 22 noiembrie, încă de la începutul lunii octombrie, cei doi urmând a fi prezenţi pentru a doua oară consecutiv la acest turneu de anvergură.
De altfel, sportivul român a câştigat în 2015 în premieră un turneu de Mare Şlem, la Wimbledon, Tecău fiind în acest moment al patrulea jucător în clasamentul ATP la dublu.
Un alt român, Florin Mergea, este şi el foarte aproape de calificarea Londra, tot în proba de dublu, acolo unde jucătorul nostru face pereche cu indianul Robert Bopanna. Singura situaţie în care perechea româno-indiană (locul 8 în clasamentul Race) poate rata Turneul Campionilor este aceea în care cuplul Vasek Pospisil/Jack Sock câştigă competiţia de la Paris, aflată în desfăşurare zilele acestea, iar Mergea şi Bopanna nu prind finala.
Aproximativ 10.000 de euro s-au strâns în prima zi a expoziției cu vânzare "London Unedited - A Series of Unphotoshopped Photos by Teodora Maftei" deschisă luni la London Street Atelier din București.
Fondurile strânse în urma vânzării lucrărilor vor fi folosite pentru tratamentul Teodorei, fotojurnalista care este internată în stare gravă în urma incendiului de acum o săptămână din Clubul Colectiv.
Expoziţia a cuprins 23 de fotografii realizate în luna august la Londra şi a fost realizată de familia Teodorei, cea care este fotograf şi editor la Pro TV.
3. Larisa Iordache a câştigat memorialul "Memorialul Arthur Gander" la gimnastică
Gimnasta română Larisa Iordache a câștigat ediția a 32-a a competiției de gimnastică artistică "Memorialul Arthur Gander", desfăşurată zilele trecute la Morges, Elveția, cu un total de 42,500 puncte.
Iordache, medaliată cu bronz la individual compus în cadrul Mondialelor de la Glasgow, a primit 14,900 la sărituri, 14,050 la bârnă și 14,550 la sol. Totodată, medalia de bronz a revenit unei alte românce, Diana Bulimar, cu 41,400 puncte.
'Memorialul Arthur Gander'' a fost creat în 1984, fiind un omagiu adus fostului președinte al Federației Internaționale. Următoarea ediție, cea de a 33-a, va avea loc la Chiasso, pe 2 noiembrie 2016.
Există întotdeauna speranţă. Chiar şi într-o ţară în care realitatea e împovărătoare, iar oamenii găsesc mai uşor motive pentru a se cufunda în ofuri copleşitoare. Nu e simplu să fii optimist în România, însă nici imposibil nu este. Trebuie doar să te încăpăţânezi suficient de tare ca să descoperi experienţele pozitive, lucrurile bune, realităţile fericite. În weekend noi vă prezentăm cel puţin o ştire pozitivă din România. Ca să înţelegem că realitatea are mereu şi o valenţă de care merită să ne bucurăm. Alte motive de bucurie mai găsiţi aici.
Comentarii articol (0)