1. Şase dintre cei mai buni tineri matematicieni ai lumii sunt români
O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz. Acesta este bilanţul României la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată anul acesta în Thailanda.
Simona Diaconu, câştigătoarea medaliei de aur, este de altfel singura fată din grupul celor şase laureaţi. Simona este elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar anul trecut obţinuse medalia de argint la această competiţiei supremă.
Patru dintre olimpici sunt deja admişi la universităţi de prestigiu, precum Princeton, Harvard sau Cambridge. Ceilalţi doi, încă la începutul liceului, vor urma acelaşi drum, alegere pe care le-o recomandă şi profesorii lor.
"Sunt mereu întrebat, că pleacă copiii, Simona pleacă la Princeton, ce se întâmplă? Nu, copiii ăştia când pleacă undeva fac mult mai bine României decât dacă ar sta aici, pentru că în primul rând arată lumii întregi că avem nişte tineri care sunt bine educaţi, care ştiu să performeze extraordinar şi ştiu să ajungă intelectuali de vârf", a declarat Radu Gologan, profesorul coordonator al lotului de matematică.
2. Tenis: Doi români, calificaţi în semifinalele Turneului Campionilor
Perechile Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India, cap de serie nr. 8) şi Horia Tecău/Jean Julien Rojer (România/Olanda, nr. 2) şi-au asigurat calificarea în careul de aşi al Turneului Campionilor de la Londra, proba de dublu.
Cele două perechi au obţinut calificarea în semifinale chiar după primele două meciuri jucate în faza grupelor. Tecău şi Rojer au trecut de perechile Matkowski/Zimonjici şi Dodig/Melo, în timp ce perechea Mergea/Bopanna şi-a asigurat prezenţa în primele patru după victoriile spectaculoase obţinute în faţa fraţilor Bryan, marii favoriţi ai întrecerii, şi în faţa perechii Murray/Peers.
Pentru Tecău este cea mai bună performanţă reuşită la Turneul Campionilor, după ce în precedentele trei ediţii nu reuşise să iasă din faza grupelor. De cealaltă parte, Florin Mergea se află la prima participare la turneul care închide practic anul competiţional.
3. O româncă participă la Campionatul Mondial de Fitness de la Las Vegas
Românca Anca Bucur, câştigătoare a Miss Fitness Universe, participă în perioada 19-21 noiembrie la Campionatul Mondial "Fitness America 2015" de la Las Vegas (Statele Unite), una dintre cele mai importante competiții din industria fitness-ului mondial, un eveniment care adună peste 700 de concurenți.
Anca Bucur participă la categoria Profesioniști, categorie dedicată concurentelor deja calificate în urma câștigării unei competiții importante, așa cum este Miss Fitness Universe.
"Mă simt în formă pentru competiția din acest weekend. Am muncit foarte mult în ultimele luni. Pe lângă disciplina și munca din spatele antrenamentelor, am câteva ingrediente secrete: pasiune pentru ceea ce fac, entuziasm, bucurie și, cel mai important, suportul oamenilor din jurul meu", a declarat Anca Bucur, potrivit Agerpres.
Există întotdeauna speranţă. Chiar şi într-o ţară în care realitatea e împovărătoare, iar oamenii găsesc mai uşor motive pentru a se cufunda în ofuri copleşitoare. Nu e simplu să fii optimist în România, însă nici imposibil nu este. Trebuie doar să te încăpăţânezi suficient de tare ca să descoperi experienţele pozitive, lucrurile bune, realităţile fericite. În weekend noi vă prezentăm cel puţin o ştire pozitivă din România. Ca să înţelegem că realitatea are mereu şi o valenţă de care merită să ne bucurăm. Alte motive de bucurie mai găsiţi aici.
Comentarii articol (2)