Peste 36.000 de medici şi farmacişti au plecat din ţară în opt ani. Cât de grav e exodul medicilor ATI şi chirurgie plastică, scrie economica.net.
Tragedia de la clubul Colectiv a readus în prim-plan cel mai mai grav efect al proastei gestionări a sistemului sanitar: exodul medicilor, în mod particular al celor de specialitate chirurgie plastică şi ATI. În ultimii cinci ani, 88 de medici specializaţi în chirurgie plastică au plecat să performeze în UE, în timp ce în spitalele din România au mai rămas "pe metereze" 367 de medici cu această specialitate.
348 de medici specializaţi în anestezie şi terapie intensivă au plecat în UE din 2010 până acum. În ţară mai profesează sub 1.900 de medici ATI, potrivit informaţiilor comunicate Economica.net de Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Statistică.
Cât de periculos va fi noul val al datornicilor. Şase bănci sunt la un pas de faliment, titrează jurnalul.ro.
Băncile au dat atâtea credite cu clauze abuzive, încât şase dintre ele ar da faliment dacă toate procesele colective s-ar soluţiona în favoarea clienţilor sau dacă ar fi obligate să realizeze conversia creditelor la cursul istoric. Banca Naţională nu a făcut publice numele acestor bănci şi face tot posibilul să împiedice aceste falimente.
Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) se judecă în instanță cu băncile în 37 de procese de clauze abuzive care vizează dobânzi şi comisioane. A câştigat pe fond trei procese şi aşteaptă rezultatul în celelalte.
Comentarii articol (0)