Agricultura românească a consemnat în 2015 una dintre cele mai mari scăderi a veniturilor reale din UE, titrează adevarul.ro
Venitul real al lucrătorilor din agricultură a scăzut în România, conform Oficiului european de statistică, Eurostat, cu 19,2% în 2015, comparativ cu 2014. La nivelul UE acest indicator s-a depreciat cu 4,3%.
În rândul statelor membre, în 2015 comparativ cu 2014, venitul real pe lucrător din agricultură a crescut în 13 state, în special în Croaţia, Letonia şi Grecia, şi a scăzut în 15 state, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Germania (minus 37,6%). Scăderea veniturilor agricole atât de accentuate în România a fost cauzată în mare parte de seceta din această vară care a afectat culturile de toamnă. În plus, preţurile produselor agricole au scăzut în Europa pe fondul embargoului impus de Rusia.
ANAF a încasat 2,5 milioane lei de la un contribuabil din topul celor 10 persoane cu averi mari care nu şi-a declarat venitul, anunţă economica.net
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a încasat 2,5 milioane lei de la un contribuabil din grupul primelor 10 persoane fizice cu averi mari (PFAM) unde s-au încheiat verificările.
Potrivit instituţiei, în acest an au fost finalizate verificările fiscale în cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM, format din 336 de persoane, asupra cărora se fac analize şi verificări privind riscurile fiscale şi se aplică programe de conformare.
Ce a constatat Consiliul Concurenţei la asigurătorii auto: "Specularea gradului redus de cunoaştere al asiguraţilor", scrie capital.ro
Specularea gradului redus de cunoaştere al asiguraţilor cu privire la drepturile pe care aceştia le au şi forţarea unor plăţi parţiale ale despăgubirilor, precum şi interpretarea de o manieră proprie a condiţiilor de producere a accidentului auto, sunt indicii ale unor comportamente inadecvate în rândul societăţilor de asigurare identificate de Consiliul Concurenţei în cadrul investigaţiei sectoriale privind piaţa asigurărilor auto.
"Consiliul Concurenţei a identificat probleme cu impact concurenţial, determinate de o serie de ineficienţe în funcţionarea sectorului asigurărilor auto, în cadrul investigaţiei sectoriale privind piaţa asigurărilor auto. Analiza a arătat că se înregistrează creşteri ale barierelor la intrarea pe piaţă, financiare şi reputaţionale, în cazul asigurărilor auto facultative, în timp ce accesul la canale de distribuţie este îngreunat în cazul asigurării de răspundere civilă", se arată într-un comunicat al Consiliului.
Comentarii articol (0)